Pon Bike neemt Urban Arrow fietsen over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Elektrische bakfietsen van Urban Arrow overgenomen door Pon Bike. (Foto: Pon Bike)

Pon Bike neemt het Nederlandse elektrische bakfietsenmerk Urban Arrow over. Zo meldt het bedrijf in een persbericht. Urban Arrow blijft zelfstandig functioneren vanuit Amsterdam, onder leiding van oprichters Jorrit Kreek en Gerald van Weel. Bedoeling is het merk in eigen land en internationaal verder uit te bouwen. Pon Bike maakt geen financiële details bekend over de transactie.

Urban Arrow bestaat tien jaar en begon met als doel het stedelijk voertuig van de toekomst te bouwen. “Nu we een krachtig partner naast ons hebben staan, kunnen we blijven innoveren”, aldus Kreek. Volgens Van Weel is de vraag naar de producten al sinds de start overweldigend. “In steden over de hele wereld voelen onze producten de tijdgeest goed aan”, aldus Van Weel.

Het bedrijf richt zich op de zakelijke- en particuliere markt en maakt bijvoorbeeld fietsen voor Albert Heijn, PostNL, DHL en UPS. “Urban Arrow is een mooie aanvulling op ons portfolio van premium fietsmerken en duurzame concepten”, aldus Marc Bakker, ceo van Pon Bike. Pon Bike is actief op de mondiale fietsenmarkt met merken, zoals Gazelle, Kalfhoff, Cervélo en Santa Cruz. Ook concepten zoals Swapfiets en Lease-a-bike horen bij Pon Bike (onderdeel van Pon Holdings). Pon ziet winst stijgen, mede dankzij elektrische fietsen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Pon Bike neemt Urban Arrow fietsen over | Automotive Online

Pon Bike neemt Urban Arrow fietsen over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Elektrische bakfietsen van Urban Arrow overgenomen door Pon Bike. (Foto: Pon Bike)

Pon Bike neemt het Nederlandse elektrische bakfietsenmerk Urban Arrow over. Zo meldt het bedrijf in een persbericht. Urban Arrow blijft zelfstandig functioneren vanuit Amsterdam, onder leiding van oprichters Jorrit Kreek en Gerald van Weel. Bedoeling is het merk in eigen land en internationaal verder uit te bouwen. Pon Bike maakt geen financiële details bekend over de transactie.

Urban Arrow bestaat tien jaar en begon met als doel het stedelijk voertuig van de toekomst te bouwen. “Nu we een krachtig partner naast ons hebben staan, kunnen we blijven innoveren”, aldus Kreek. Volgens Van Weel is de vraag naar de producten al sinds de start overweldigend. “In steden over de hele wereld voelen onze producten de tijdgeest goed aan”, aldus Van Weel.

Het bedrijf richt zich op de zakelijke- en particuliere markt en maakt bijvoorbeeld fietsen voor Albert Heijn, PostNL, DHL en UPS. “Urban Arrow is een mooie aanvulling op ons portfolio van premium fietsmerken en duurzame concepten”, aldus Marc Bakker, ceo van Pon Bike. Pon Bike is actief op de mondiale fietsenmarkt met merken, zoals Gazelle, Kalfhoff, Cervélo en Santa Cruz. Ook concepten zoals Swapfiets en Lease-a-bike horen bij Pon Bike (onderdeel van Pon Holdings). Pon ziet winst stijgen, mede dankzij elektrische fietsen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.