‘85 ontslagen bij schuifdakenfabrikant Inalfa’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Inalfa levert schuifdaken aan diverse Europese autofabrikanten (foto: Inalfa)

Bij Inalfa Roof Systems in Venray verdwijnen 85 arbeidsplaatsen, meldt het FD. Daarbij zijn vrijwel zeker gedwongen ontslagen nodig. Het bedrijf wil zoveel mogelijk inzetten op een vrijwillige vertrekregeling en het vervroegd uittreden van werknemers.

Het bedrijf, dat onder meer aan BMW, Volkswagen, Audi, Porsche en Volvo schuifdaken levert, verkeert al langer in zwaar weer. De fabrikant leed de afgelopen twee jaar verlies, wat volgens het bedrijf vooral komt door de dreigende Brexit en de handelsoorlog tussen China en de VS, die heeft bijgedragen aan inzakkende autoverkopen in China.

Daarnaast lijdt Inalfa op een groot investeringsproject in Polen een verlies van 80 miljoen euro, vertelt ceo Jörg Buchheim aan het FD.

De 85 banen die nu in Venray verdwijnen betreffen alle lagen van het bedrijf: productie, kantoor en management. Ook op de afdeling onderzoek en ontwikkeling wordt bezuinigd. In Venray werken tussen de 700 en 800 mensen. Wereldwijd werken zo’n 6.000 mensen bij Inalfa. In 2017 bedroeg de omzet 1,2 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘85 ontslagen bij schuifdakenfabrikant Inalfa’ | Automotive Online

‘85 ontslagen bij schuifdakenfabrikant Inalfa’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Inalfa levert schuifdaken aan diverse Europese autofabrikanten (foto: Inalfa)

Bij Inalfa Roof Systems in Venray verdwijnen 85 arbeidsplaatsen, meldt het FD. Daarbij zijn vrijwel zeker gedwongen ontslagen nodig. Het bedrijf wil zoveel mogelijk inzetten op een vrijwillige vertrekregeling en het vervroegd uittreden van werknemers.

Het bedrijf, dat onder meer aan BMW, Volkswagen, Audi, Porsche en Volvo schuifdaken levert, verkeert al langer in zwaar weer. De fabrikant leed de afgelopen twee jaar verlies, wat volgens het bedrijf vooral komt door de dreigende Brexit en de handelsoorlog tussen China en de VS, die heeft bijgedragen aan inzakkende autoverkopen in China.

Daarnaast lijdt Inalfa op een groot investeringsproject in Polen een verlies van 80 miljoen euro, vertelt ceo Jörg Buchheim aan het FD.

De 85 banen die nu in Venray verdwijnen betreffen alle lagen van het bedrijf: productie, kantoor en management. Ook op de afdeling onderzoek en ontwikkeling wordt bezuinigd. In Venray werken tussen de 700 en 800 mensen. Wereldwijd werken zo’n 6.000 mensen bij Inalfa. In 2017 bedroeg de omzet 1,2 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.