Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De app is al te downloaden. (Beeld: Pon)

Next Urban Mobility, een mobiliteitsdochter van Pon Holdings, heeft de deelmobiliteitsapp Huub gelanceerd. Via de app kunnen verschillende vormen van deelvervoer zoals fietsen, scooters en auto’s, waaronder die van Pon-dochter Greenwheels, worden gereserveerd. Next Urban Mobility rolt Huub gefaseerd uit, aan de hand van locaties ‘Huub-spots’ van bedrijven en woningprojecten die mobiliteit anders willen organiseren voor hun medewerkers of bewoners.  Er zijn nu 5 ‘Huub-spots’ open en dat worden er dit jaar naar verwachting 20. Op termijn moet Huub een meta-aanbieder worden, waarmee ook gereserveerd kan worden bij (een groot deel van de) concurrerende mobiliteitsaanbieders.

Dat meldde Matthijs Boon, business development manager bij het bedrijf, dinsdag op het FFWD Mobiliteitsevent in Rotterdam.

“Huub moet de zorgen over beschikbaarheid wegnemen, dat is essentieel om een succesvol mobiliteitsplatform te kunnen bouwen”, vertelde Boon. Daarbij ontbreekt het nog aan meta-aanbieders. “Wij hebben onze eigen vervoersproducten, maar er is nog veel meer aanbod. Voor een divers aanbod is het nodig om zo veel mogelijk diensten en services aan te bieden, die allemaal vanuit Huub te reserveren zijn. Switchen tussen aanbieders, wat nu voor veel ergernis zorgt bij mensen die een deelauto zoeken, behoort dan tot het verleden.”

Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub | Automotive Online

Mobiliteitsdochter Pon lanceert meta-mobiliteitsapp Huub

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De app is al te downloaden. (Beeld: Pon)

Next Urban Mobility, een mobiliteitsdochter van Pon Holdings, heeft de deelmobiliteitsapp Huub gelanceerd. Via de app kunnen verschillende vormen van deelvervoer zoals fietsen, scooters en auto’s, waaronder die van Pon-dochter Greenwheels, worden gereserveerd. Next Urban Mobility rolt Huub gefaseerd uit, aan de hand van locaties ‘Huub-spots’ van bedrijven en woningprojecten die mobiliteit anders willen organiseren voor hun medewerkers of bewoners.  Er zijn nu 5 ‘Huub-spots’ open en dat worden er dit jaar naar verwachting 20. Op termijn moet Huub een meta-aanbieder worden, waarmee ook gereserveerd kan worden bij (een groot deel van de) concurrerende mobiliteitsaanbieders.

Dat meldde Matthijs Boon, business development manager bij het bedrijf, dinsdag op het FFWD Mobiliteitsevent in Rotterdam.

“Huub moet de zorgen over beschikbaarheid wegnemen, dat is essentieel om een succesvol mobiliteitsplatform te kunnen bouwen”, vertelde Boon. Daarbij ontbreekt het nog aan meta-aanbieders. “Wij hebben onze eigen vervoersproducten, maar er is nog veel meer aanbod. Voor een divers aanbod is het nodig om zo veel mogelijk diensten en services aan te bieden, die allemaal vanuit Huub te reserveren zijn. Switchen tussen aanbieders, wat nu voor veel ergernis zorgt bij mensen die een deelauto zoeken, behoort dan tot het verleden.”

Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.