VDL gaat productielijnen leveren aan Volvo, DAF en JLR

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: VDL Steelweld

VDL Steelweld, dat geautomatiseerde productielijnen voor autofabrieken ontwikkelt, heeft orders binnengehaald van Jaguar Land Rover, Volvo Cars en DAF Trucks. De nieuwe orders vertegenwoordigen een omzet van ruim 200 miljoen euro, zo meldt VDL.

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL meerdere productielijnen ontwikkelen, op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer drie jaar. Voor Volvo Cars ontwikkelt VDL nieuwe productielijnen, zodat in de bestaande fabriek ook elektrische auto’s kunnen worden gebouwd. Voor DAF Trucks zal VDL Steelweld de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek voor zijn rekening nemen.

Om de orders te kunnen uitvoeren heeft VDL Steelweld tientallen medewerkers nodig op uiteenlopende vakgebieden, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot assemblage. Het bedrijfsonderdeel van VDL – waartoe ook Nedcar in Born behoort – heeft het hoofdkantoor in Breda. Daarnaast zijn er tien vestigingen in diverse Europese landen, Verenigde Staten, China en India. In totaal werken bij VDL Steelweld 800 medewerkers.

VDL verwacht een uitdagend 2019 na het recordjaar 2018.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

VDL gaat productielijnen leveren aan Volvo, DAF en JLR | Automotive Online

VDL gaat productielijnen leveren aan Volvo, DAF en JLR

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: VDL Steelweld

VDL Steelweld, dat geautomatiseerde productielijnen voor autofabrieken ontwikkelt, heeft orders binnengehaald van Jaguar Land Rover, Volvo Cars en DAF Trucks. De nieuwe orders vertegenwoordigen een omzet van ruim 200 miljoen euro, zo meldt VDL.

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL meerdere productielijnen ontwikkelen, op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer drie jaar. Voor Volvo Cars ontwikkelt VDL nieuwe productielijnen, zodat in de bestaande fabriek ook elektrische auto’s kunnen worden gebouwd. Voor DAF Trucks zal VDL Steelweld de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek voor zijn rekening nemen.

Om de orders te kunnen uitvoeren heeft VDL Steelweld tientallen medewerkers nodig op uiteenlopende vakgebieden, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot assemblage. Het bedrijfsonderdeel van VDL – waartoe ook Nedcar in Born behoort – heeft het hoofdkantoor in Breda. Daarnaast zijn er tien vestigingen in diverse Europese landen, Verenigde Staten, China en India. In totaal werken bij VDL Steelweld 800 medewerkers.

VDL verwacht een uitdagend 2019 na het recordjaar 2018.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.