Uber verhoogt per direct de minimumleeftijd voor chauffeurs

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Uber creëert miljardenvoordeel via Nederland

Uber verhoogt per direct de minimumleeftijd voor chauffeurs die via het platform willen rijden van 18 naar 21 jaar. Ook moeten chauffeurs voortaan minstens één jaar rijervaring hebben.

Daarnaast moeten chauffeurs onder de 25 jaar verplicht een verkeersveiligheidstraining volgen. Het bedrijf speelt daarmee in op de ophef die de laatste tijd ontstond over verkeersongelukken waar chauffeurs van Uber bij betrokken zijn.

In korte tijd vond er een reeks ongelukken plaats waarbij steeds weer Uber-chauffeurs betrokken bleken te zijn. In ruim een maand tijd vielen bij drie van die ongelukken vier doden. Ook raakten regelmatig andere weggebruikers gewond. In berichtengroepen voor taxichauffeurs worden dagelijks foto’s uitgewisseld van ongevallen waar taxi’s zonder daklicht bij betrokken zijn. In veel gevallen zou het om Uber-chauffeurs gaan en vrijwel alle ongevallen vinden in Amsterdam plaats.

Verder dan wat de wet verplicht

De maatregelen die Uber nu neemt, moeten in het licht van de onrust over de verkeersveiligheid worden gezien. “Hoewel er nog geen duidelijke overeenkomst tussen recente ongelukken kan worden vastgesteld, wil Uber wel per direct maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen, die verder gaan dan wat de wet verplicht”, aldus het bedrijf. De maatregelen die nu worden genomen, bouwen voort aan de verbetering van de veiligheid waar Uber al aan zegt te werken.

Bron: TaxiPro

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.