Barend Elshout (Artwise): kunst met een terugkoopverklaring

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Elshout verkocht dit jaar zijn aandelen in software-ontwikkelaar Carwise. “Ik ben betrokken geweest bij de oprichting van Carwise. We hebben een fantastisch mooi bedrijf neergezet. Maar er zitten enorme veranderingen aan te komen, vooral als het gaat om data. Het is tijd voor een volgende generatie om deze uitdagingen op te pakken.”

Elshout blijft wel ondernemen. Hij heeft een nieuw bedrijf opgericht, Artwise. “Wij halen native-art, zoals kunst van Canadese indianenstammen en de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, exclusief naar Europa”, zegt Elshout. Hij gaat proberen in de automotive gebruikelijke businessmodellen naar de kunstwereld te brengen. “We werken met voor ons bekende modellen. Zo kunnen onze klanten met onze kunst proefrijden, maar ook kunnen ze kunst huren, bieden we shortlease en lease aan en werken we indien gewenst met een terugverkoopverklaring. De ervaring die ik heb neem ik mee en dat is nieuw.”

De afgelopen weken schoven ondernemers en directeuren uit diverse geledingen van de branche aan bij hoofdredacteur Luberto van Buiten in Louwman Exclusive in Utrecht om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2018. RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck, Cargarantie-directeur Luc Baetens en Zijad Halilovic en Bobby Rietveld van Autorola/Indicata en Hans Baltus (directeur I-Motive) schoven al aan. Gisteren vertelde Wierd Meijering (AVN Group) over zijn plannen en morgen volgt Johan van der Zwaag (trainer bij VOC Vakopleiding).

Barend Elshout (Artwise): kunst met een terugkoopverklaring | Automotive Online

Barend Elshout (Artwise): kunst met een terugkoopverklaring

Romy Wielinga Romy Wielinga
• Laatste update:

Elshout verkocht dit jaar zijn aandelen in software-ontwikkelaar Carwise. “Ik ben betrokken geweest bij de oprichting van Carwise. We hebben een fantastisch mooi bedrijf neergezet. Maar er zitten enorme veranderingen aan te komen, vooral als het gaat om data. Het is tijd voor een volgende generatie om deze uitdagingen op te pakken.”

Elshout blijft wel ondernemen. Hij heeft een nieuw bedrijf opgericht, Artwise. “Wij halen native-art, zoals kunst van Canadese indianenstammen en de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, exclusief naar Europa”, zegt Elshout. Hij gaat proberen in de automotive gebruikelijke businessmodellen naar de kunstwereld te brengen. “We werken met voor ons bekende modellen. Zo kunnen onze klanten met onze kunst proefrijden, maar ook kunnen ze kunst huren, bieden we shortlease en lease aan en werken we indien gewenst met een terugverkoopverklaring. De ervaring die ik heb neem ik mee en dat is nieuw.”

De afgelopen weken schoven ondernemers en directeuren uit diverse geledingen van de branche aan bij hoofdredacteur Luberto van Buiten in Louwman Exclusive in Utrecht om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2018. RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck, Cargarantie-directeur Luc Baetens en Zijad Halilovic en Bobby Rietveld van Autorola/Indicata en Hans Baltus (directeur I-Motive) schoven al aan. Gisteren vertelde Wierd Meijering (AVN Group) over zijn plannen en morgen volgt Johan van der Zwaag (trainer bij VOC Vakopleiding).