Politie geeft Mercedes groen licht

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Politie

Dat meldt de politie in een persbericht.

De politie schaft onder meer 1.250 exemplaren van de Mercedes B-klasse aan en 475 Vito’s. Met het vier jaar lopende contract is een bedrag van ruim 100 miljoen euro gemoeid. Het contract kan twee keer anderhalf jaar worden verlengd.

In mei kwam al naar buiten dat Mercedes onder andere Opel, Mini, Peugeot en Volkswagen achter zich liet in de tender.

Met hoge snelheid over drempels

De Mercedes B-klasse vervangt in de vier jaar de Volkswagen Touran. “De auto heeft veel grip op de weg en genoeg power voor achtervolgingen en prio-1-ritten”, aldus testrijder Ronald Jaspers Focks van Eenheid Midden-Nederland. ‘”De aangepaste vering zorgt voor voldoende afstand tussen de weg en de bodem van de auto. Zo kan met hoge snelheid over drempels worden gereden. Om sneller in en uit te kunnen stappen is de gordelhouder verlengd.”

De Mercedes Vito komt in plaats van de Volkswagen Transporter. Het gaat om 400 nieuwe bussen voor de noodhulp en 75 bussen voor de hondenbrigade. Naast Vito’s komen er ook nog vijftig nieuwe Volkswagens Touran voor de hondenbrigade.

Afgelopen maand maakte de politie al bekend alle Volvo’s V70 die nu dienst doen als snelle interventievoertuigen (SIV’s) te vervangen door een Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic.

De aanbesteding van politievoertuigen werd dit keer extra zorgvuldig aangepakt. Een vorige tender uit 2011 liep uit op een enorm schandaal. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Politie geeft Mercedes groen licht | Automotive Online

Politie geeft Mercedes groen licht

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Foto: Politie

Dat meldt de politie in een persbericht.

De politie schaft onder meer 1.250 exemplaren van de Mercedes B-klasse aan en 475 Vito’s. Met het vier jaar lopende contract is een bedrag van ruim 100 miljoen euro gemoeid. Het contract kan twee keer anderhalf jaar worden verlengd.

In mei kwam al naar buiten dat Mercedes onder andere Opel, Mini, Peugeot en Volkswagen achter zich liet in de tender.

Met hoge snelheid over drempels

De Mercedes B-klasse vervangt in de vier jaar de Volkswagen Touran. “De auto heeft veel grip op de weg en genoeg power voor achtervolgingen en prio-1-ritten”, aldus testrijder Ronald Jaspers Focks van Eenheid Midden-Nederland. ‘”De aangepaste vering zorgt voor voldoende afstand tussen de weg en de bodem van de auto. Zo kan met hoge snelheid over drempels worden gereden. Om sneller in en uit te kunnen stappen is de gordelhouder verlengd.”

De Mercedes Vito komt in plaats van de Volkswagen Transporter. Het gaat om 400 nieuwe bussen voor de noodhulp en 75 bussen voor de hondenbrigade. Naast Vito’s komen er ook nog vijftig nieuwe Volkswagens Touran voor de hondenbrigade.

Afgelopen maand maakte de politie al bekend alle Volvo’s V70 die nu dienst doen als snelle interventievoertuigen (SIV’s) te vervangen door een Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic.

De aanbesteding van politievoertuigen werd dit keer extra zorgvuldig aangepakt. Een vorige tender uit 2011 liep uit op een enorm schandaal. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.