Agenten klagen over nieuwe politie-Mercedes

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Enkele tientallen agenten hebben geklaagd over de nieuwe Mercedes B-klasse politieauto. Het gaat dan vooral om een te beperkte binnenruimte, maar ook de bodemvrijheid is te klein, waardoor de auto beschadigt als er tijdens snelle achtervolgingen een drempel wordt gepasseerd. Zelfs het op- en afrijden van een stoep kan lastig zijn. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia.

De vijf Oost-Nederlandse politiedistricten zijn de eerste die de nieuwe Mercedes B-serie gebruiken. Op den duur gaan deze de huidige Volkswagen-politieauto’s vervangen. De politie besloot vorig jaar 1.250 van deze auto’s aan te schaffen. Een eerdere aanbesteding van politieauto’s liep uit op een omkooopschandaal. De rechtszaak werd vorig jaar afgerond.

Politiebond NBP concludeerde al snel dat de nieuwe politiewagens niet goed bruikbaar zijn voor kleine of juist zeer lange politiemensen. Daarom heeft de NBP in december een meldpunt voor klachten opengesteld. Ook de binnenruimte van de auto schiet bij lange mensen tekort, zo blijkt uit de klachten. Zeker als een agent van 1,95 meter of langer met kogelwerend vest en pistool in de holster achter het stuur plaatsneemt. Ook bij agenten die kleiner zijn dan 1,65 meter zijn er problemen.

Mercedes laat in een reactie aan Automotive weten de klachten serieus te nemen.

Lees verder op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

  • Wim Ruberg

    Ik vraag mij dan altijd af hoe dit kan. Waarschijnlijk worden die auto’s gewoon vanuit de luie stoel besteld. Want als je er een paar testritten mee doet onder ‘politie-omstandigheden’ (met qua postuur verschillende chauffeurs) moeten al dit soort zaken naar boven komen. Het is overigens niet de eerste keer dat politiewagen te laag zijn (Touran was dat ook).

Agenten klagen over nieuwe politie-Mercedes | Automotive Online

Agenten klagen over nieuwe politie-Mercedes

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Enkele tientallen agenten hebben geklaagd over de nieuwe Mercedes B-klasse politieauto. Het gaat dan vooral om een te beperkte binnenruimte, maar ook de bodemvrijheid is te klein, waardoor de auto beschadigt als er tijdens snelle achtervolgingen een drempel wordt gepasseerd. Zelfs het op- en afrijden van een stoep kan lastig zijn. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia.

De vijf Oost-Nederlandse politiedistricten zijn de eerste die de nieuwe Mercedes B-serie gebruiken. Op den duur gaan deze de huidige Volkswagen-politieauto’s vervangen. De politie besloot vorig jaar 1.250 van deze auto’s aan te schaffen. Een eerdere aanbesteding van politieauto’s liep uit op een omkooopschandaal. De rechtszaak werd vorig jaar afgerond.

Politiebond NBP concludeerde al snel dat de nieuwe politiewagens niet goed bruikbaar zijn voor kleine of juist zeer lange politiemensen. Daarom heeft de NBP in december een meldpunt voor klachten opengesteld. Ook de binnenruimte van de auto schiet bij lange mensen tekort, zo blijkt uit de klachten. Zeker als een agent van 1,95 meter of langer met kogelwerend vest en pistool in de holster achter het stuur plaatsneemt. Ook bij agenten die kleiner zijn dan 1,65 meter zijn er problemen.

Mercedes laat in een reactie aan Automotive weten de klachten serieus te nemen.

Lees verder op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

  • Wim Ruberg

    Ik vraag mij dan altijd af hoe dit kan. Waarschijnlijk worden die auto’s gewoon vanuit de luie stoel besteld. Want als je er een paar testritten mee doet onder ‘politie-omstandigheden’ (met qua postuur verschillende chauffeurs) moeten al dit soort zaken naar boven komen. Het is overigens niet de eerste keer dat politiewagen te laag zijn (Touran was dat ook).