‘Verhuurmarkt speeltuin voor criminelen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt het ANP.

De Nederlandse Hertz-directie zegde eerder al het contract met de betreffende franchisenemer op

In totaal werd er bij 43 bedrijven onderzoek gedaan. In de meeste gevallen ging het om het gebruik van huurauto’s door criminelen. Van twaalf bedrijven is de administratie in beslag genomen en vijf bedrijven zijn aangepakt voor drugshandel, hennepteelt en/of de vondst van vuurwapens en explosieven.

Enkele steden, waaronder Tilburg, willen door middel van een vergunningenstelsel niet-integere autoverhuurders kunnen weren. Onder meer de Bovag is betrokken bij de invulling van deze vergunningen. “We weten nog niet wanneer deze vergunningen daadwerkelijk worden ingevoerd. De gesprekken lopen nog”, zegt Bovag-woordvoerder Tom Huyskens. “Het wachten was op de resultaten van het onderzoek en die zijn afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de Tilburgse gemeenteraad.”

Volgens Huyskens doet Bovag er samen met de politie alles aan om illegale praktijken bij verhuurbedrijven te weren. “Maar de bonafide bedrijven mogen hier niet onder lijden. We roepen ze op misstanden te melden.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Thomas Wolters

    Tweede Kamerverkiezing is woensdag en automotive-management.nl lijkt besmet met de simplicity van sommige lijsttrekkers! De tekst kent op zich nuances, maar jammer voor de headline.

  • Rolf van Essen

    Gaat het qua berichtkoppen alleen nog maar om de hits of is er nog enig oog voor journalistiek niveau? Ligt de oplossing in een bureaucratisch vergunningenstelsel of handhaving van de wet?