Innovam bezuinigt, 12 arbeidsplaatsen weg

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het resultaat van het bedrijf staat onder druk door de verslechterde marktomstandigheden, zegt directeur Leo Fransen. “De werkgelegenheid neemt af, het aantal toetreders in het mbo daalt en daarnaast zien we steeds meer vraag naar online opleidingen. Wij moeten onze organisatie aanpassen aan dit soort omstandigheden.”

In het kader van de bezuinigingen wordt de overhead verkleind, zegt Fransen. “Hierbij worden tijdelijke contracten niet verlengd of wordt er gezorgd voor een afvloeiingsregeling. Helaas betekent het in een aantal gevallen een gedwongen ontslag.”

Kenniscentra
De bezuinigingen hebben geen relatie tot het voornemen van de overheid om fors te bezuinigen op kenniscentra. In de plannen van het Ministerie van Onderwijs krijgen deze 17 branchecentra, waar Innovam er één van is, in 2016 geen 110 miljoen maar slechts 30 miljoen euro toebedeeld. “Deze plannen zijn nog onderwerp van discussie. Als die bezuinigingen doorgaan, zullen we ook daar weer op reageren”, zegt Fransen. “Maar we letten al jaren op de kosten aan de ene kant, en ontwikkelen nieuwe producten en diensten aan de andere kant. We blijven continu in beweging.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.