Peugeot 208 Occasion van het Jaar 2023

Occasion van het Jaar • De Peugeot 208 is op 21 juni tijdens het AM Remarketing Event uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2023. De auto krijgt veel lof van de jury en vergaart de meeste punten. De Volvo XC40 en Kia Niro eindigen respectievelijk op plek 2 en 3. In het juryrapport wordt uiteengezet waarom de 208 heeft gewonnen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De uitreiking van de occasion van het jaar 2023, met als winnaar de Peugeot 208 (foto: Sander van Vliet)

1. Peugeot 208

De 208 is goed beschikbaar op de occasionmarkt en dat zien we terug in de cijfers. Het aantal stadagen is relatief laag, de verkoopcijfers zijn hoog. “Het is gewoon een gewild model”, aldus een jurylid. En ook de auto zelf scoort bij de vakjury. “De 208 biedt voor de occasionkoper op dit moment een mooi totaalpakket: een leuk verpakte knipoog naar de klassieke 205, kwalitatief goed gemaakt met aantrekkelijke kleuren en styling, passende motorisering en vooral: beschikbaar en betaalbaar.”

2. Volvo XC40

De Volvo XC40 eindigt dit jaar op plek twee in de verkiezing voor Occasion van het Jaar. Kopers waarderen de XC40 om zijn bouwkwaliteit en de ruime keuze uit aandrijflijnen met benzinemotoren, hybrides en BEV’s. Daarnaast is Volvo uiteraard al tientallen jaren een vaste waarde bij occasionkopers. Voor de autohandel betekent de XC40 met name hoge restwaardes en een model waarvoor altijd wel een koper te vinden is. Tot slot wordt het dealernetwerk van Volvo geprezen. “Stabiel en betrouwbaar, net als de auto’s”, concludeert de jury.

3. Kia Niro

Vorig jaar won de Kia Picanto de titel Occasion van het Jaar. Grote broer Niro schopt het dit jaar tot een derde plek in de verkiezing, een auto die twee jaar geleden werd uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2022. Op de occasionmarkt zijn Kia’s populair bij kopers, en daarmee ook bij de vakhandel. De uitgebreide fabrieksgarantie van 7 jaar blijft een sterk verkoopargument, wat zich vertaalt in gunstige restwaardes. Of, zoals een van de juryleden het verwoordde: “Met een Kia blijf je eigenlijk nooit zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Peugeot 208 Occasion van het Jaar 2023 | Automotive Online

Peugeot 208 Occasion van het Jaar 2023

Occasion van het Jaar • De Peugeot 208 is op 21 juni tijdens het AM Remarketing Event uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2023. De auto krijgt veel lof van de jury en vergaart de meeste punten. De Volvo XC40 en Kia Niro eindigen respectievelijk op plek 2 en 3. In het juryrapport wordt uiteengezet waarom de 208 heeft gewonnen.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De uitreiking van de occasion van het jaar 2023, met als winnaar de Peugeot 208 (foto: Sander van Vliet)

1. Peugeot 208

De 208 is goed beschikbaar op de occasionmarkt en dat zien we terug in de cijfers. Het aantal stadagen is relatief laag, de verkoopcijfers zijn hoog. “Het is gewoon een gewild model”, aldus een jurylid. En ook de auto zelf scoort bij de vakjury. “De 208 biedt voor de occasionkoper op dit moment een mooi totaalpakket: een leuk verpakte knipoog naar de klassieke 205, kwalitatief goed gemaakt met aantrekkelijke kleuren en styling, passende motorisering en vooral: beschikbaar en betaalbaar.”

2. Volvo XC40

De Volvo XC40 eindigt dit jaar op plek twee in de verkiezing voor Occasion van het Jaar. Kopers waarderen de XC40 om zijn bouwkwaliteit en de ruime keuze uit aandrijflijnen met benzinemotoren, hybrides en BEV’s. Daarnaast is Volvo uiteraard al tientallen jaren een vaste waarde bij occasionkopers. Voor de autohandel betekent de XC40 met name hoge restwaardes en een model waarvoor altijd wel een koper te vinden is. Tot slot wordt het dealernetwerk van Volvo geprezen. “Stabiel en betrouwbaar, net als de auto’s”, concludeert de jury.

3. Kia Niro

Vorig jaar won de Kia Picanto de titel Occasion van het Jaar. Grote broer Niro schopt het dit jaar tot een derde plek in de verkiezing, een auto die twee jaar geleden werd uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2022. Op de occasionmarkt zijn Kia’s populair bij kopers, en daarmee ook bij de vakhandel. De uitgebreide fabrieksgarantie van 7 jaar blijft een sterk verkoopargument, wat zich vertaalt in gunstige restwaardes. Of, zoals een van de juryleden het verwoordde: “Met een Kia blijf je eigenlijk nooit zitten.”

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.