Na anderhalf jaar weer daling showroomvraagprijzen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

De showroomvraagprijsindex (AOX) staat begin november op 114,5, een half procentpunt lager dan begin oktober. Daarmee is een periode van 18 maanden waarin de AOX iedere maand steeg ten einde gekomen. Dat meldt Autodata. 

De stijgende lijn werd ingezet in juni vorig jaar, toen de index op 99,4 stond. 

Dat de prijzen nu stabiliseren heeft onder meer te maken met de toenemende onzekerheid en het dalende consumentenvertrouwen. Toch is er geen reden om aan te nemen dat de prijzen hard zullen dalen, denken restwaardedeskundigen

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.