Auto1 Group mikt met beursgang op waardering van 5 miljard euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Autohero

Occasionbedrijf Auto1 Group plant een beursgang. Dat meldt het bedrijf vandaag. Auto1 koopt in Nederland auto’s in van consumenten via Wijkopenauto’s.nl. Het bedrijf startte vorig jaar ook met online retailer Autohero.

Het bedrijf wil met de beursgang geld ophalen voor verdere groei. Door de uitgifte van aandelen denkt het bedrijf 1 miljard euro op te halen. Dat zou betekenen dat Auto1 gewaardeerd wordt op 5 miljard euro. Het Duitse bedrijf schat de totale omvang van de Europese occasionmarkt op 600 miljard euro.

Het bedrijf verhandelde in 2019 ruim 600 duizend auto’s, goed voor een omzet van 3,5 miljard euro. Eind vorig jaar meldde het bedrijf voor het eerst in een winstgevend kwartaal te hebben gedraaid. Hoeveel auto’s daarbij verkocht werden aan autobedrijven en hoeveel aan consumenten, meldt het bedrijf niet.

Het in 2012 opgerichte bedrijf haalde in het verleden al honderden miljoenen op, met het Japanse Softbank als belangrijkste investeerder. Softbank is ook een van de investeerders in Uber. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Auto1 Group mikt met beursgang op waardering van 5 miljard euro | Automotive Online

Auto1 Group mikt met beursgang op waardering van 5 miljard euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Autohero

Occasionbedrijf Auto1 Group plant een beursgang. Dat meldt het bedrijf vandaag. Auto1 koopt in Nederland auto’s in van consumenten via Wijkopenauto’s.nl. Het bedrijf startte vorig jaar ook met online retailer Autohero.

Het bedrijf wil met de beursgang geld ophalen voor verdere groei. Door de uitgifte van aandelen denkt het bedrijf 1 miljard euro op te halen. Dat zou betekenen dat Auto1 gewaardeerd wordt op 5 miljard euro. Het Duitse bedrijf schat de totale omvang van de Europese occasionmarkt op 600 miljard euro.

Het bedrijf verhandelde in 2019 ruim 600 duizend auto’s, goed voor een omzet van 3,5 miljard euro. Eind vorig jaar meldde het bedrijf voor het eerst in een winstgevend kwartaal te hebben gedraaid. Hoeveel auto’s daarbij verkocht werden aan autobedrijven en hoeveel aan consumenten, meldt het bedrijf niet.

Het in 2012 opgerichte bedrijf haalde in het verleden al honderden miljoenen op, met het Japanse Softbank als belangrijkste investeerder. Softbank is ook een van de investeerders in Uber. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.