Helft occasions heeft binnen 10.000 km defect

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Cargarantie op basis van bijna 600 duizend verstreken occasiongaranties en ruim 325 duizend verlengde garanties op nieuwe auto`s. `Draden en slangen` zorgen al jaren voor de grootste problemen.

Volgens Cargarantie worden moderne auto’s steeds stiller, zuiniger, veiliger en comfortabeler. En daarom complexer, wat leidt tot verhoogd risico op schade aan de systemen en daarmee gepaande hogere kosten. Vooral elektronica (20,6%), brandstofsysteem (20%), elektrische accessoires (10,9%) en motor (8,8%) moeten het ontgelden. 

Het grootste deel van de reparatiegevallen treedt op de eerste vijfduizend kilometer na aankoop van een occasion, bijna eenderde. Meer dan de helft van alle occasions staat binnen 10 duizend kilometer weer bij de garage voor een mankement. 

Volgens Luc Baetens, directeur Cargarantie Benelux, willen kopers niet met verrassingen worden geconfronteerd en kunnen autobedrijven die extra garantie verkopen rekenen op een beter bedrijfsimago. “Maar tegelijk krikken ze de omzet van de werkplaats op en kunnen ze de banden met de klanten aanhalen”, aldus Baetens.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.