Toyota verkoopt wereldwijd recordaantal auto’s

Toyota • Vooral op de Japanse thuismarkt werden flink meer voertuigen aan de man gebracht.
Redactie Redactie
(foto: Toyota)

Toyota heeft in de maanden april tot en met september wereldwijd een recordaantal auto’s verkocht. De Japanse autoproducent verkocht in deze periode zo’n 5,6 miljoen voertuigen. Dat is ruim 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. De verkoop van geëlektrificeerde voertuigen steeg de afgelopen zes maanden met 38 procent tot dik 1,8 miljoen, zo meldt de Japanse fabrikant.

De omzet van de autofabrikant steeg in Japan met 34 procent. Buiten Japan steeg de verkoop van auto’s van het merk Toyota en Lexus met 22 procent het sterkst in Afrika, gevolgd door een groei van 17 procent in het Midden-Oosten. In Noord-Amerika en Europa namen de verkopen met respectievelijk ruim 9 procent en 7 procent toe. De verkopen van Toyota in China stegen met minder dan 1 procent, omdat autokopers daar meer overstappen op elektrische voertuigen.

Medio oktober sloten Toyota Motor Corporation en Idemitsu Kosan Co een overeenkomst voor de massaproductie van solid state batterijen. Eerder kondigde Toyota aan dat het bedrijf wereldleider wil worden op het gebied van batterijen. Volgens Hiroki Nakajima, vice-president van Toyota, vergroot de nieuwe solid-state batterij het rijbereik tot duizend kilometer per laadbeurt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Toyota verkoopt wereldwijd recordaantal auto’s | Automotive Online

Toyota verkoopt wereldwijd recordaantal auto’s

Toyota • Vooral op de Japanse thuismarkt werden flink meer voertuigen aan de man gebracht.
Redactie Redactie
(foto: Toyota)

Toyota heeft in de maanden april tot en met september wereldwijd een recordaantal auto’s verkocht. De Japanse autoproducent verkocht in deze periode zo’n 5,6 miljoen voertuigen. Dat is ruim 8 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. De verkoop van geëlektrificeerde voertuigen steeg de afgelopen zes maanden met 38 procent tot dik 1,8 miljoen, zo meldt de Japanse fabrikant.

De omzet van de autofabrikant steeg in Japan met 34 procent. Buiten Japan steeg de verkoop van auto’s van het merk Toyota en Lexus met 22 procent het sterkst in Afrika, gevolgd door een groei van 17 procent in het Midden-Oosten. In Noord-Amerika en Europa namen de verkopen met respectievelijk ruim 9 procent en 7 procent toe. De verkopen van Toyota in China stegen met minder dan 1 procent, omdat autokopers daar meer overstappen op elektrische voertuigen.

Medio oktober sloten Toyota Motor Corporation en Idemitsu Kosan Co een overeenkomst voor de massaproductie van solid state batterijen. Eerder kondigde Toyota aan dat het bedrijf wereldleider wil worden op het gebied van batterijen. Volgens Hiroki Nakajima, vice-president van Toyota, vergroot de nieuwe solid-state batterij het rijbereik tot duizend kilometer per laadbeurt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.