BMW lanceert proefvloot op waterstof

Waterstof • De eerste exemplaren van de iX5 Hydrogen worden dit jaar in gebruik genomen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
BMW Group lanceert waterstof proefvloot
De vloot van minder dan 100 voertuigen zal internationaal worden ingezet voor demonstratie- en testdoeleinden. (Foto: BMW Group)

De BMW Group heeft zijn pilot waterstofvloot met de iX5 Hydrogen gepresenteerd. Na vier jaar ontwikkelingswerk gaat het waterstofproject de volgende fase in en worden de eerste voertuigen van de proefvloot dit jaar in gebruik genomen.

De vloot van minder dan 100 voertuigen zal internationaal worden ingezet voor demonstratie- en testdoeleinden voor verschillende doelgroepen.

“We moeten dit potentieel gebruiken om ook de transformatie van de mobiliteitssector te versnellen. Waterstof is het ontbrekende stukje in de puzzel als het gaat om emissievrije mobiliteit. Eén technologie alleen zal niet voldoende zijn om wereldwijd klimaatneutrale mobiliteit mogelijk te maken”, aldus Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG.

De BMW iX5 Hydrogen, ontwikkeld op basis van de huidige BMW X5, werd voor het eerst onthuld als concept op de IAA show in 2019. De waterstofauto wordt gebouwd in de proeffabriek van BMW Group in zijn Onderzoeks- en Innovatiecentrum (FIZ) in München.

BMW lanceert proefvloot op waterstof | Automotive Online

BMW lanceert proefvloot op waterstof

Waterstof • De eerste exemplaren van de iX5 Hydrogen worden dit jaar in gebruik genomen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
BMW Group lanceert waterstof proefvloot
De vloot van minder dan 100 voertuigen zal internationaal worden ingezet voor demonstratie- en testdoeleinden. (Foto: BMW Group)

De BMW Group heeft zijn pilot waterstofvloot met de iX5 Hydrogen gepresenteerd. Na vier jaar ontwikkelingswerk gaat het waterstofproject de volgende fase in en worden de eerste voertuigen van de proefvloot dit jaar in gebruik genomen.

De vloot van minder dan 100 voertuigen zal internationaal worden ingezet voor demonstratie- en testdoeleinden voor verschillende doelgroepen.

“We moeten dit potentieel gebruiken om ook de transformatie van de mobiliteitssector te versnellen. Waterstof is het ontbrekende stukje in de puzzel als het gaat om emissievrije mobiliteit. Eén technologie alleen zal niet voldoende zijn om wereldwijd klimaatneutrale mobiliteit mogelijk te maken”, aldus Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG.

De BMW iX5 Hydrogen, ontwikkeld op basis van de huidige BMW X5, werd voor het eerst onthuld als concept op de IAA show in 2019. De waterstofauto wordt gebouwd in de proeffabriek van BMW Group in zijn Onderzoeks- en Innovatiecentrum (FIZ) in München.