Autoverkoop januari laat een solide stijging zien

Verkoopcijfers • Het meest geregistreerde automerk in januari 2023 was Volkswagen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Personenautoregistraties stijgen in januari met 6,5 procent
(Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

In Nederland  zijn er in de eerste maand van 2023 32.845 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, toen de teller een aantal van 30.848 aangaf.

Dit blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC. Hoewel de autobranche nog steeds te kampen heeft met leveringsproblemen als gevolg van mondiale tekorten aan chips en andere onderdelen, lijkt een eerste herstel in zicht, aldus de RAI Vereniging.

Het aantal registraties in januari ligt in lijn met de verwachting van Bovag en RAI Vereniging dat er in heel 2023 in totaal 340 duizend auto’s geregistreerd gaan worden. Die verwachting is gebaseerd op signalen van autodealers en fabrikanten dat de orderboeken goed gevuld zijn en leveringen weer steeds beter op gang komen.

Het meest geregistreerde automerk in januari 2023 was Volkswagen met een aandeel van 12,4 procent, gevolgd door Toyota (7,2%) en Skoda (6,7%).

De meest geregistreerde modellen van deze maand zijn de Volkswagen T-Roc (2,7%), de Peugeot 208 (2,6%) en de Volkswagen Polo (2,5%).

Autoverkoop januari laat een solide stijging zien | Automotive Online

Autoverkoop januari laat een solide stijging zien

Verkoopcijfers • Het meest geregistreerde automerk in januari 2023 was Volkswagen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Personenautoregistraties stijgen in januari met 6,5 procent
(Foto: Volkswagen) (Foto: Volkswagen)

In Nederland  zijn er in de eerste maand van 2023 32.845 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, toen de teller een aantal van 30.848 aangaf.

Dit blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC. Hoewel de autobranche nog steeds te kampen heeft met leveringsproblemen als gevolg van mondiale tekorten aan chips en andere onderdelen, lijkt een eerste herstel in zicht, aldus de RAI Vereniging.

Het aantal registraties in januari ligt in lijn met de verwachting van Bovag en RAI Vereniging dat er in heel 2023 in totaal 340 duizend auto’s geregistreerd gaan worden. Die verwachting is gebaseerd op signalen van autodealers en fabrikanten dat de orderboeken goed gevuld zijn en leveringen weer steeds beter op gang komen.

Het meest geregistreerde automerk in januari 2023 was Volkswagen met een aandeel van 12,4 procent, gevolgd door Toyota (7,2%) en Skoda (6,7%).

De meest geregistreerde modellen van deze maand zijn de Volkswagen T-Roc (2,7%), de Peugeot 208 (2,6%) en de Volkswagen Polo (2,5%).