Louwman neemt Toyota Schouten over

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Toyota Schouten uit Alblasserdam stopt eind deze maand na 52 jaar. Het bedrijf is overgenomen door Louwman, dat bezig is het dealernetwerk in te krimpen. Dit melden beide bedrijven op hun website.

De verkoop- en serviceactiviteiten voor Toyota en het personeel worden overgenomen door de reeds bestaande vestigingen van Louwman in Dordrecht en Rotterdam. De locatie in Alblasserdam krijgt een andere bestemming. Eerder deze maand werd bekend dat elders in de regio Toyota Beukers uit ’s Gravenzande werd overgenomen door Louwman.

Schaalvoordelen

Met deze overname geeft Louwman Group verder invulling aan de door hen gekozen netwerkstrategie, zo meldt de importeur. Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Group: “Deze overname past naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.”

Naast het dealerschap in Alblasserdam beschikt Schouten ook over een Toyota-vestiging en Vakgarage in Gorinchem. Deze twee laatstgenoemde vestigingen zijn geen onderdeel van de overname.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Louwman neemt Toyota Schouten over | Automotive Online

Louwman neemt Toyota Schouten over

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Toyota Schouten uit Alblasserdam stopt eind deze maand na 52 jaar. Het bedrijf is overgenomen door Louwman, dat bezig is het dealernetwerk in te krimpen. Dit melden beide bedrijven op hun website.

De verkoop- en serviceactiviteiten voor Toyota en het personeel worden overgenomen door de reeds bestaande vestigingen van Louwman in Dordrecht en Rotterdam. De locatie in Alblasserdam krijgt een andere bestemming. Eerder deze maand werd bekend dat elders in de regio Toyota Beukers uit ’s Gravenzande werd overgenomen door Louwman.

Schaalvoordelen

Met deze overname geeft Louwman Group verder invulling aan de door hen gekozen netwerkstrategie, zo meldt de importeur. Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Group: “Deze overname past naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.”

Naast het dealerschap in Alblasserdam beschikt Schouten ook over een Toyota-vestiging en Vakgarage in Gorinchem. Deze twee laatstgenoemde vestigingen zijn geen onderdeel van de overname.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.