Kooijman Autogroep neemt Toyota Schouten over

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De Toyota-vestiging heeft een nieuwe eigenaar. (Foto: Kooijman)

Kooijman Autogroep is sinds deze maand eigenaar van het Toyota-dealerschap van Schouten. Dit meldt Kooijman middels een persbericht. Het personeel blijft aan en de locatie in Gorinchem blijft vooralsnog hetzelfde, maar de naam verandert wel. Volgens Kooijman is het de bedoeling om binnen 3 jaar te verhuizen naar een nieuwe locatie.

De overname toont aan dat importeur Louwman nog steeds niet klaar is met het herstructureren van het dealernetwerk. Eerder dit jaar verkocht Schouten zijn Toyota-vestiging in Alblasserdam aan Louwman.

Eind vorig jaar werd Kooijman door Automotive bestempeld als het gezondste grote dealerbedrijf van Nederland. Zo schreven we: het familiebedrijf heeft een ijzersterke positie in de eigen regio, een platte en efficiënte organisatie en ze hebben weinig grote, dure overnames gedaan. Het bedrijf werd in 1959 opgericht door Arie Kooijman en wordt sinds 1991 geleid door diens zoon Gert Kooijman. Het dealerbedrijf werd vooral groot met Kia. Kooijman senior overleed halverwege vorig jaar

Hoe groot de overnamesom was, is onbekend. Schouten gaat zich focussen op zijn Vakgarage in Gorinchem.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Kooijman Autogroep neemt Toyota Schouten over | Automotive Online

Kooijman Autogroep neemt Toyota Schouten over

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De Toyota-vestiging heeft een nieuwe eigenaar. (Foto: Kooijman)

Kooijman Autogroep is sinds deze maand eigenaar van het Toyota-dealerschap van Schouten. Dit meldt Kooijman middels een persbericht. Het personeel blijft aan en de locatie in Gorinchem blijft vooralsnog hetzelfde, maar de naam verandert wel. Volgens Kooijman is het de bedoeling om binnen 3 jaar te verhuizen naar een nieuwe locatie.

De overname toont aan dat importeur Louwman nog steeds niet klaar is met het herstructureren van het dealernetwerk. Eerder dit jaar verkocht Schouten zijn Toyota-vestiging in Alblasserdam aan Louwman.

Eind vorig jaar werd Kooijman door Automotive bestempeld als het gezondste grote dealerbedrijf van Nederland. Zo schreven we: het familiebedrijf heeft een ijzersterke positie in de eigen regio, een platte en efficiënte organisatie en ze hebben weinig grote, dure overnames gedaan. Het bedrijf werd in 1959 opgericht door Arie Kooijman en wordt sinds 1991 geleid door diens zoon Gert Kooijman. Het dealerbedrijf werd vooral groot met Kia. Kooijman senior overleed halverwege vorig jaar

Hoe groot de overnamesom was, is onbekend. Schouten gaat zich focussen op zijn Vakgarage in Gorinchem.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.