Louwman stapt in Caetano-bus

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Louwman Group gaat de waterstof-elektrische stadsbus H2.City Gold verkopen. (Foto: Louwman)

Louwman Group wordt importeur van de Portugese busfabrikant Caetano Bus. Dat meldt Louwman vandaag. Caetano Bus is een joint venture van Toyota Motor Europe (TME) en de Portugese holding Salvador Caetano. Het concern verkocht in de afgelopen jaren 210 emissievrije voertuigen in Europa en Saoedi-Arabië.

“Deze nieuwe activiteit is een logisch gevolg van de zero emissie en waterstof ambities van Louwman Group, Toyota en Caetano en is de eerste stap van Toyota voor het verder uitrollen van zijn Toyota brandstofceltechnologie”, schrijft Louwman, dat zichzelf steeds meer als mobiliteitsaanbieder positioneert.

In eerste instantie gaat Louwman de batterij-elektrische stadsbus e.City Gold en de waterstof-elektrische stadsbus H2.City Gold verkopen. 

De e.City Gold kan worden uitgerust met een 420kW batterij met een range tot 300 kilometer. De waterstof-elektrische H2.City Gold is uitgerust met brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai, heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer en kan in minder dan negen minuten volgetankt worden. Op termijn volgen ook class 2 streekbussen en touringcars van Caetano met Toyota brandstofceltechnologie.

Louwman Group neemt zowel de sales als de aftersales van de Caetano bussen voor zijn rekening. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.