Content Autogroep neemt Hyundai-activiteiten over van Auto Smolders

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Content Autogroep.

Dealerholding Content Autogroep in Eindhoven neemt op 1 januari 2021 de Hyundai-activiteiten over van Auto Smolders. Dat maakt het bedrijf bekend. Auto Smolders heeft vestigingen in Eindhoven, Tilburg en Westerhoven. De vijfentwintig betrokken medewerkers gaan mee over naar Content Autogroep.

De activiteiten van Auto Smolders in Eindhoven en Westerhoven worden geïntegreerd met die van Content Autogroep in Autowijk Eindhoven. Hyundai in Tilburg blijft operationeel vanuit de huidige vestiging. Naar verwachting zal het aantal medewerkers van Content Autogroep, dat op de 32ste plek staat in de Automotive Dealerholding Top 60, na de overname doorgroeien tot zo’n 210 mensen. 

Content Autogroep was al dealer van Kia, Nissan, Fiat, Abarth, Jeep, Alfa Romeo en Subaru. Het bedrijf heeft tien vestigingen in Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Oss. Ook heeft het een universele leasemaatschappij, Content Autolease (nummer 55 op de lijst van grootste leasemaatschappijen van Nederland).

Volgens directeur Herman Driessen van Content Autogroep past de overname van de Hyundai-activiteiten van Auto Smolders in de verdergaande consolidaties binnen de dealerwereld. “We beschikken met onze geografische spreiding van haar activiteiten en met de diversiteit aan automerken over een solide basis voor continuïteit in het veranderende dealerlandschap. Met de overname van de Hyundai-activiteiten kunnen we als groep een nog krachtigere rol spelen in de verdergaande omschakeling naar het emissievrije rijden.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.