Besluit staat los van coronacrisis

Louwman sluit deuren van Schadeservice Schagen

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Toyota Louwman Schagen neemt de klanten van Schadeservice Schagen over. (Foto: Toyota Louwman Schagen)

Autoschadeherstelbedrijf Schadeservice Schagen, onderdeel van de Louwman Dealer Group, sluit per 1 mei de deuren. Buurman Toyota Louwman Schagen neemt de klanten van het bedrijf over en laat het schadeherstelwerk uitvoeren door contractpartner Schadeservice Duynker in Den Helder. Stephan Bauer, programmamanager autoschade van Louwman Dealer Groep, bevestigt dit aan Automotive.

Voor de Louwman Dealer Group, waarvan de dealerbedrijven opereren onder dezelfde naam, was het autoschadeherstelbedrijf uit Schagen een kleinschalige afdeling, stelt Bauer. “We zagen een afname in het personeel en het bedrijf kan een investering gebruiken. De vraag is of investeringen in het bedrijf lonend zouden zijn met de huidige marktomstandigheden. Er zijn nog maar 4 personeelsleden, waarvan 1 gaat werken voor Toyota Louwman Schagen en de andere 3 medewerkers een nieuwe baan hebben gevonden. De afweging om te stoppen met autoschadeherstelbedrijf Schadeservice Schagen speelde overigens al langer en heeft niets te maken met de huidige coronacrisis.”

Contractpartner

Klanten van Schadeservice Schagen kunnen voor het herstellen van de autoschade terecht bij Toyota Louwman Schagen, benadrukt Bauer. “Onze contractpartner Schadeservice Duynker voert voor de dealervestiging de schadeherstelwerkzaamheden uit volgens het Toyota merk erkend schadeherstelprogramma.”

Toyota Louwman Schagen, gevestigd aan De Fok 13, gaat de vrijgekomen ruimte gebruiken voor de occasionverkoop. Bauer weet niet precies hoeveel vierkante meters erbij komen. “Het buitenterrein van Schadeservice Schagen is vrij groot. En we hebben minder rangeerterrein nodig”, aldus Bauer. “Voor de occasions kunnen we de ruimte goed gebruiken.”

Louwman heeft zes schadevestigingen. Het bedrijf staat op plek 6 in de Automotive Dealerholding Top 60 en verkoopt jaarlijks zo’n 15 duizend nieuwe voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Louwman sluit deuren van Schadeservice Schagen | Automotive Online
Besluit staat los van coronacrisis

Louwman sluit deuren van Schadeservice Schagen

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Toyota Louwman Schagen neemt de klanten van Schadeservice Schagen over. (Foto: Toyota Louwman Schagen)

Autoschadeherstelbedrijf Schadeservice Schagen, onderdeel van de Louwman Dealer Group, sluit per 1 mei de deuren. Buurman Toyota Louwman Schagen neemt de klanten van het bedrijf over en laat het schadeherstelwerk uitvoeren door contractpartner Schadeservice Duynker in Den Helder. Stephan Bauer, programmamanager autoschade van Louwman Dealer Groep, bevestigt dit aan Automotive.

Voor de Louwman Dealer Group, waarvan de dealerbedrijven opereren onder dezelfde naam, was het autoschadeherstelbedrijf uit Schagen een kleinschalige afdeling, stelt Bauer. “We zagen een afname in het personeel en het bedrijf kan een investering gebruiken. De vraag is of investeringen in het bedrijf lonend zouden zijn met de huidige marktomstandigheden. Er zijn nog maar 4 personeelsleden, waarvan 1 gaat werken voor Toyota Louwman Schagen en de andere 3 medewerkers een nieuwe baan hebben gevonden. De afweging om te stoppen met autoschadeherstelbedrijf Schadeservice Schagen speelde overigens al langer en heeft niets te maken met de huidige coronacrisis.”

Contractpartner

Klanten van Schadeservice Schagen kunnen voor het herstellen van de autoschade terecht bij Toyota Louwman Schagen, benadrukt Bauer. “Onze contractpartner Schadeservice Duynker voert voor de dealervestiging de schadeherstelwerkzaamheden uit volgens het Toyota merk erkend schadeherstelprogramma.”

Toyota Louwman Schagen, gevestigd aan De Fok 13, gaat de vrijgekomen ruimte gebruiken voor de occasionverkoop. Bauer weet niet precies hoeveel vierkante meters erbij komen. “Het buitenterrein van Schadeservice Schagen is vrij groot. En we hebben minder rangeerterrein nodig”, aldus Bauer. “Voor de occasions kunnen we de ruimte goed gebruiken.”

Louwman heeft zes schadevestigingen. Het bedrijf staat op plek 6 in de Automotive Dealerholding Top 60 en verkoopt jaarlijks zo’n 15 duizend nieuwe voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.