Curator handhaaft beslag op rekeningen en woningen Fakkert Autogroep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Voor het faillissement had de Fakkert Autogroep diverse vestigingen in Noord-Holland. (Foto: Google Streetview)

Het beslag op de rekeningen en woningen van de familie Fakkert blijft gehandhaafd. De betalingen van circa 60 duizend euro die enkele dagen voor het faillissement zijn gedaan aan moeder en zoon Fakkert worden aangemerkt als paulianeus door de rechtbank van Alkmaar. Dit bevestigt curator Salim Hossaini van Tanger Advocaten aan Automotive.

De Fakkert Autogroep kwam in de problemen na het verlies van het dealerschap van Hyundai, waarna het bedrijf diverse processen tegen de importeur voerde. Vorig jaar leidde dit tot een faillissement van de onderneming uit Noord-Holland. Eind februari stelde curator Hossaini een onderzoek in naar de bedrijfsvoering van de voormalige Fakkert Autogroep, vanwege onregelmatigheden die hij ontdekte tijdens de afwikkeling van het faillissement.

Onbehoorlijk

De onregelmatigheden hebben betrekking op de tientallen voertuigen die op de pandlijsten voorkwamen, maar feitelijk aan derden toebehoorden. Fakkert Autogroep financierde de auto’s bij Ribank (Findio), die een eigendomsvoorbehoud had bedongen. De auto’s werden echter ook op de pandlijsten bij ABN Amro gezet. De huisbankier baseerde hierop de hoogte van de financiering en gaf daardoor te veel kredietruimte aan het bedrijf. “Dat is onbehoorlijk, omdat het er alle schijn van heeft dat je bezig bent om onder andere de bank om de tuin te leiden”, stelt Hossaini. Na het faillissement slaagde Ribank er in om de auto’s terug te vorderen en te verkopen. “ABN Amro vordert een bedrag van 2,1 miljoen euro op de familie Fakkert”, aldus Hossaini.

Tot op heden heeft Hossaini nog geen gehoor gehad op zijn verzoek aan de familie Fakkert. “Ik hoop dat ze met mij in overleg willen treden, zodat de zaak afgehandeld kan worden.”

ABN Amro wenst niet te reageren. De familie Fakkert was niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Curator handhaaft beslag op rekeningen en woningen Fakkert Autogroep | Automotive Online

Curator handhaaft beslag op rekeningen en woningen Fakkert Autogroep

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Voor het faillissement had de Fakkert Autogroep diverse vestigingen in Noord-Holland. (Foto: Google Streetview)

Het beslag op de rekeningen en woningen van de familie Fakkert blijft gehandhaafd. De betalingen van circa 60 duizend euro die enkele dagen voor het faillissement zijn gedaan aan moeder en zoon Fakkert worden aangemerkt als paulianeus door de rechtbank van Alkmaar. Dit bevestigt curator Salim Hossaini van Tanger Advocaten aan Automotive.

De Fakkert Autogroep kwam in de problemen na het verlies van het dealerschap van Hyundai, waarna het bedrijf diverse processen tegen de importeur voerde. Vorig jaar leidde dit tot een faillissement van de onderneming uit Noord-Holland. Eind februari stelde curator Hossaini een onderzoek in naar de bedrijfsvoering van de voormalige Fakkert Autogroep, vanwege onregelmatigheden die hij ontdekte tijdens de afwikkeling van het faillissement.

Onbehoorlijk

De onregelmatigheden hebben betrekking op de tientallen voertuigen die op de pandlijsten voorkwamen, maar feitelijk aan derden toebehoorden. Fakkert Autogroep financierde de auto’s bij Ribank (Findio), die een eigendomsvoorbehoud had bedongen. De auto’s werden echter ook op de pandlijsten bij ABN Amro gezet. De huisbankier baseerde hierop de hoogte van de financiering en gaf daardoor te veel kredietruimte aan het bedrijf. “Dat is onbehoorlijk, omdat het er alle schijn van heeft dat je bezig bent om onder andere de bank om de tuin te leiden”, stelt Hossaini. Na het faillissement slaagde Ribank er in om de auto’s terug te vorderen en te verkopen. “ABN Amro vordert een bedrag van 2,1 miljoen euro op de familie Fakkert”, aldus Hossaini.

Tot op heden heeft Hossaini nog geen gehoor gehad op zijn verzoek aan de familie Fakkert. “Ik hoop dat ze met mij in overleg willen treden, zodat de zaak afgehandeld kan worden.”

ABN Amro wenst niet te reageren. De familie Fakkert was niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.