Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Hoewel nog de laatste hand wordt gelegd aan de gigantische fabriek, is op luchtbeelden te zien dat er buiten al een twintigtal auto’s klaar staan uit de proefproductie. Dat Tesla al snel naar zeker 12.000 auto’s per maand wil, komt voor de volgers van dat bedrijf als een verrassing. Het toont eens te meer aan dat de fabrikant grote verwachtingen heeft voor dat model op de Chinese markt.

China grootste markt

“China is veruit de grootste markt in de wereld voor middelgrote premium sedans. De Model 3 is even duur als soortgelijke auto’s op benzine, zelfs voordat je de besparing op brandstof en andere voordelen meetelt. Daarom denken wij dat China de grootste markt voor Model 3 kan worden,” deelde Tesla al mee in het kwartaalbericht. In die afgelopen drie maanden maakte de ‘nieuwe’ Tesla al 82 procent uit van de wereldwijde afzet. In ons land werden er, na het aanvoeren van scheepsladingen auto’s, in het derde kwartaal 7.542 exemplaren van Model 3 afgeleverd, waarvan alleen in september al 5.775. In de afgelopen maand oktober viel dat aantal echter drastisch terug naar 298 exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen | Automotive Online

Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Tesla’s Chinese Model 3 staat er aan te komen

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.