Porsche roept auto’s terug om airbag-defect

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Eigenaren van de Porsche Panamera (generatie 970) moeten contact opnemen met hun dealer. (Foto: Shutterstock)

Porsche Nederland roept auto’s terug vanwege een airbag-defect. Het gaat om de modellen Boxster/Cayman (modelserie 981/982), 911 (991) en Panamera (970) van de modeljaren 2016 en 2017. Dit meldt de importeur aan Automotive. De airbag en/of de gordelspanner kan onverwacht of juist niet afgaan. In het airbag-regelapparaat is mogelijk een defecte condensator voor de stroomvoorziening gemonteerd.

Volgens de fabrikant moet er een software-update worden uitgevoerd en in sommige gevallen moet het airbag-regelapparaat worden vervangen. Wereldwijd worden er 23.500 Porsches teruggeroepen. De importeur geeft geen cijfers over de aantallen in Nederland.

Automotive News Europe meldt dat ook de Volkswagen-modellen Tiguan, Sharan en CC uit 2015 met dit probleem te kampen hebben en terug worden geroepen. Alles bij elkaar betekent dit een recall van 227 duizend auto’s. Om hoeveel auto’s het in Nederland gaat, is nog niet bekend.

Eerder dit jaar riep Porsche wereldwijd circa 340 duizend Cayenne- en Panamera-modellen terug vanwege een parkeerprobleem.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Porsche roept auto’s terug om airbag-defect | Automotive Online

Porsche roept auto’s terug om airbag-defect

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Eigenaren van de Porsche Panamera (generatie 970) moeten contact opnemen met hun dealer. (Foto: Shutterstock)

Porsche Nederland roept auto’s terug vanwege een airbag-defect. Het gaat om de modellen Boxster/Cayman (modelserie 981/982), 911 (991) en Panamera (970) van de modeljaren 2016 en 2017. Dit meldt de importeur aan Automotive. De airbag en/of de gordelspanner kan onverwacht of juist niet afgaan. In het airbag-regelapparaat is mogelijk een defecte condensator voor de stroomvoorziening gemonteerd.

Volgens de fabrikant moet er een software-update worden uitgevoerd en in sommige gevallen moet het airbag-regelapparaat worden vervangen. Wereldwijd worden er 23.500 Porsches teruggeroepen. De importeur geeft geen cijfers over de aantallen in Nederland.

Automotive News Europe meldt dat ook de Volkswagen-modellen Tiguan, Sharan en CC uit 2015 met dit probleem te kampen hebben en terug worden geroepen. Alles bij elkaar betekent dit een recall van 227 duizend auto’s. Om hoeveel auto’s het in Nederland gaat, is nog niet bekend.

Eerder dit jaar riep Porsche wereldwijd circa 340 duizend Cayenne- en Panamera-modellen terug vanwege een parkeerprobleem.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.