Opel-bezitters krijgen visueel inzicht in onderhoud auto

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Opel-dealers gaan bij onderhoudsbeurten klanten digitaal inzicht geven in de inspectie en het onderhoud dat aan de auto gedaan wordt. Dat kan door middel van de app Opel Mydigitalservice. Dat meldt de importeur. Eerder introduceerde Opel Onstar, dat digitaal inzicht geeft in de prestaties en onderhoudsbehoefte van de auto.

De klant wordt bij Mydigitalservice door notificaties op de hoogte gehouden van het proces. De technici kunnen onverwachte problemen – zoals versleten banden of remmen – via een video of foto documenteren. De eigenaar krijgt vervolgens via een sms of e-mail een gepersonaliseerde URL-link met daarin een foto of video en een inschatting van de reparatiekosten. De eigenaar kan digitaal de reparatie toestaan of afwijzen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Opel-bezitters krijgen visueel inzicht in onderhoud auto | Automotive Online

Opel-bezitters krijgen visueel inzicht in onderhoud auto

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Opel-dealers gaan bij onderhoudsbeurten klanten digitaal inzicht geven in de inspectie en het onderhoud dat aan de auto gedaan wordt. Dat kan door middel van de app Opel Mydigitalservice. Dat meldt de importeur. Eerder introduceerde Opel Onstar, dat digitaal inzicht geeft in de prestaties en onderhoudsbehoefte van de auto.

De klant wordt bij Mydigitalservice door notificaties op de hoogte gehouden van het proces. De technici kunnen onverwachte problemen – zoals versleten banden of remmen – via een video of foto documenteren. De eigenaar krijgt vervolgens via een sms of e-mail een gepersonaliseerde URL-link met daarin een foto of video en een inschatting van de reparatiekosten. De eigenaar kan digitaal de reparatie toestaan of afwijzen. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.