Nederland goed voor 20% van ID.3-verkoop

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De ID.3 in camouflagekleuren (foto: VW)

Tijdens de Frankfurt Motor Show in september wordt Volkswagens elektrische ID.3 aan het publiek getoond. Woensdag ging het introductiemodel ‘first edition’ in de verkoop en de verkoop loopt hard, bevestigt woordvoerder Jacques Geijsen van Pon. “Er zijn er dertigduizend beschikbaar en inmiddels zijn er in totaal ruim tienduizend verkocht. Van de 29 landen waar de ID.3 wordt verkocht is Nederland een van de koplopers. We hebben er rond de tweeduizend verkocht. En daar komen er elke dag nog bij.”

De kopers, die de auto nog niet gezien of gereden hebben, moeten een aanbetaling doen van duizend euro. Automobilwoche meldt dat de website waar de ID.3 besteld kan worden, overbelast raakte door het grote aantal belangstellenden. 

De productie in de VW-fabriek in Zwickau start eind dit jaar. Uitlevering vindt vanaf zomer 2020 plaats. De first edition is verkrijgbaar vanaf 40 duizend euro. Volkswagen wil rond de 100 duizend ID.3’s per jaar gaan bouwen. De auto krijgt een actieradius van tussen de 330 en 550 kilometer.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.