Elektrische Ampera, Kona en Niro uitverkocht, Tesla’s snelst leverbaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Kona EV is weer leverbaar in q1 2020. (Foto: Hyundai)

De Hyundai Kona EV en de Kia Niro EV zijn voor dit jaar uitverkocht. De levertijd is opgelopen tot Q1 2020. Ook de Opel Ampera-e is dit jaar niet meer leverbaar. Dat melden dealers van de merken aan Automotive. Ook vorig jaar waren deze auto’s direct nadat ze besteld konden worden al uitverkocht. In totaal worden er dit jaar tussen de 3.000 en 3.500 Niro en Kona EV’s afgeleverd.

Tesla

Vorige week kwamen de eerste Tesla’s Model 3 – waarvan de levertijd in totaal 34 maanden bedroeg –  in Nederland. Topman Elon Musk was zaterdag in Tilburg bij de aflevering van de eerste Models 3, twitterde hij. De Model S en X zijn uit voorraad leverbaar. Tesla kan daarmee het snelst leveren concludeert de Vereniging Elektrisch Rijden, dat een overzicht bijhoudt van de levertijd van de meeste EV-merken. Voor andere populaire EV’s, zoals de Nissan Leaf, bedraagt de levertijd tussen de één en twee maanden.

In de politiek is er discussie of de subsidie van EV’s niet omlaag moet.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Elektrische Ampera, Kona en Niro uitverkocht, Tesla’s snelst leverbaar | Automotive Online

Elektrische Ampera, Kona en Niro uitverkocht, Tesla’s snelst leverbaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Kona EV is weer leverbaar in q1 2020. (Foto: Hyundai)

De Hyundai Kona EV en de Kia Niro EV zijn voor dit jaar uitverkocht. De levertijd is opgelopen tot Q1 2020. Ook de Opel Ampera-e is dit jaar niet meer leverbaar. Dat melden dealers van de merken aan Automotive. Ook vorig jaar waren deze auto’s direct nadat ze besteld konden worden al uitverkocht. In totaal worden er dit jaar tussen de 3.000 en 3.500 Niro en Kona EV’s afgeleverd.

Tesla

Vorige week kwamen de eerste Tesla’s Model 3 – waarvan de levertijd in totaal 34 maanden bedroeg –  in Nederland. Topman Elon Musk was zaterdag in Tilburg bij de aflevering van de eerste Models 3, twitterde hij. De Model S en X zijn uit voorraad leverbaar. Tesla kan daarmee het snelst leveren concludeert de Vereniging Elektrisch Rijden, dat een overzicht bijhoudt van de levertijd van de meeste EV-merken. Voor andere populaire EV’s, zoals de Nissan Leaf, bedraagt de levertijd tussen de één en twee maanden.

In de politiek is er discussie of de subsidie van EV’s niet omlaag moet.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.