Opel Nederland verhuist naar Amsterdam

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Opel is sinds 2017 onderdeel van PSA. (Foto: Shutterstock)

Importeur Opel Nederland verhuist van Breda naar Amsterdam, waar het intrekt bij concerngenoten Peugeot en Citroën. Dat meldt de importeur zojuist. Ook DS en PSA Finance (Rotterdam) verhuisden al naar het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost, dat daarvoor verbouwd moest worden.

Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, ceo van PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie. Volgens PSA blijven de merken autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit opereren. In de zomer leek Opel Nederland-directeur Johan Claassen de Nederlandse organisatie aan te gaan sturen, maar hij koos uiteindelijk voor een functie bij Ford. Over de nieuwe topman voor Nederland wil PSA nog geen uitspraken doen.

Opel maakt sinds augustus 2017 officieel deel uit van Groupe PSA. Honderd dagen na de bekrachtiging van de overname presenteerde Opel zijn strategische herstructureringsplan. De daaropvolgende herstructurering van de organisatie, ook in Nederland, is inmiddels grotendeels afgerond.

De verhuizing heeft naar verwachting geen personele gevolgen, zegt Opel-woordvoerder Jeroen Maas. “Na de overname door PSA zijn er door natuurlijk verloop en een reorganisatie al banen verdwenen”, aldus Maas. Er werken nu circa zestig mensen bij de importeur.   

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Opel Nederland verhuist naar Amsterdam | Automotive Online

Opel Nederland verhuist naar Amsterdam

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Opel is sinds 2017 onderdeel van PSA. (Foto: Shutterstock)

Importeur Opel Nederland verhuist van Breda naar Amsterdam, waar het intrekt bij concerngenoten Peugeot en Citroën. Dat meldt de importeur zojuist. Ook DS en PSA Finance (Rotterdam) verhuisden al naar het hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost, dat daarvoor verbouwd moest worden.

Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, ceo van PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie. Volgens PSA blijven de merken autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit opereren. In de zomer leek Opel Nederland-directeur Johan Claassen de Nederlandse organisatie aan te gaan sturen, maar hij koos uiteindelijk voor een functie bij Ford. Over de nieuwe topman voor Nederland wil PSA nog geen uitspraken doen.

Opel maakt sinds augustus 2017 officieel deel uit van Groupe PSA. Honderd dagen na de bekrachtiging van de overname presenteerde Opel zijn strategische herstructureringsplan. De daaropvolgende herstructurering van de organisatie, ook in Nederland, is inmiddels grotendeels afgerond.

De verhuizing heeft naar verwachting geen personele gevolgen, zegt Opel-woordvoerder Jeroen Maas. “Na de overname door PSA zijn er door natuurlijk verloop en een reorganisatie al banen verdwenen”, aldus Maas. Er werken nu circa zestig mensen bij de importeur.   

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.