Reset Retail: Voor de dealer blijft altijd plek (video)

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Op het congres gingen Geraldine Brouwers (Mazda), Rick Hermanns (Peugeot) en Bertho Eckhard (Bovag) in debat. (Foto: Jeffrey van der Vaart)

Geraldine Brouwers en Rick Hermanns, de algemeen directeuren van respectievelijk Mazda Nederland en Peugeot Nederland, geven in de tweede aflevering van de driedelige serie #totalreset, opgenomen op het Nationaal Automotive Congres, dat donderdag 17 mei plaatsvond in Amersfoort, hun visie op de toekomst van de autoretail. “Er zijn veel initiatieven van de fabrikanten, maar daarbij is altijd een rol zijn voor de dealer weggelegd”, zegt Hermanns. “Er zal altijd lokale aanwezigheid vereist zijn.” Bekijk ook de eerste aflevering #Reset Mobility met Paul Zekhuis (ceo Autobinck), Bart Beckers (cco Arval) en Bram Poeth (ceo Eneco eMobility).

Verder vertelde Van Mossel-topman Eric Berkhof dat de veranderingen in de autobranche minder snel gaan dan iedereen denkt. “Er gaan belangrijke dingen veranderen, maar de grote veranderingen laten langer op zich duren. Ik verwacht dat 65 procent gewoon hetzelfde blijft in de komende tien jaar.” Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt sluit zich daarbij aan. “De belangrijkste les is dat ook al hebben spelers verschillende posities in de markt, ze door de veranderende modellen en komst van nieuwe toetreders, toch moeten blijven samenwerken. 

Van der Valk-topman Martin Matser gaf een inkijkje in het hotelconcern, dat rekening houdt met de komst van de autonome auto. “Dat is voor ons een serieuze uitdaging. Want wij hebben veel overnachtingen van zakenmensen die ver moeten reizen. Maar wat als de auto ze zelfstandig thuisbrengt?”

Bekijk hieronder alle #resetmobility interviews.

Interview Eric Berkhof: 0.25
Interview Olivier van Duijn (ceo Marktplaats): 02.19  
Interview Geraldine Brouwers: 03.42
Interview Martin Matser: 06.00
Interview Rick Hermanns: 08.40
Interview Bertho Eckhardt: 10.50

 

 

Het Nationaal Automotive Congres 0.0 werd mogelijk gemaakt door:

sponsorbalk nacv9.1

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reset Retail: Voor de dealer blijft altijd plek (video) | Automotive Online

Reset Retail: Voor de dealer blijft altijd plek (video)

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Op het congres gingen Geraldine Brouwers (Mazda), Rick Hermanns (Peugeot) en Bertho Eckhard (Bovag) in debat. (Foto: Jeffrey van der Vaart)

Geraldine Brouwers en Rick Hermanns, de algemeen directeuren van respectievelijk Mazda Nederland en Peugeot Nederland, geven in de tweede aflevering van de driedelige serie #totalreset, opgenomen op het Nationaal Automotive Congres, dat donderdag 17 mei plaatsvond in Amersfoort, hun visie op de toekomst van de autoretail. “Er zijn veel initiatieven van de fabrikanten, maar daarbij is altijd een rol zijn voor de dealer weggelegd”, zegt Hermanns. “Er zal altijd lokale aanwezigheid vereist zijn.” Bekijk ook de eerste aflevering #Reset Mobility met Paul Zekhuis (ceo Autobinck), Bart Beckers (cco Arval) en Bram Poeth (ceo Eneco eMobility).

Verder vertelde Van Mossel-topman Eric Berkhof dat de veranderingen in de autobranche minder snel gaan dan iedereen denkt. “Er gaan belangrijke dingen veranderen, maar de grote veranderingen laten langer op zich duren. Ik verwacht dat 65 procent gewoon hetzelfde blijft in de komende tien jaar.” Bovag-voorzitter Bertho Eckhardt sluit zich daarbij aan. “De belangrijkste les is dat ook al hebben spelers verschillende posities in de markt, ze door de veranderende modellen en komst van nieuwe toetreders, toch moeten blijven samenwerken. 

Van der Valk-topman Martin Matser gaf een inkijkje in het hotelconcern, dat rekening houdt met de komst van de autonome auto. “Dat is voor ons een serieuze uitdaging. Want wij hebben veel overnachtingen van zakenmensen die ver moeten reizen. Maar wat als de auto ze zelfstandig thuisbrengt?”

Bekijk hieronder alle #resetmobility interviews.

Interview Eric Berkhof: 0.25
Interview Olivier van Duijn (ceo Marktplaats): 02.19  
Interview Geraldine Brouwers: 03.42
Interview Martin Matser: 06.00
Interview Rick Hermanns: 08.40
Interview Bertho Eckhardt: 10.50

 

 

Het Nationaal Automotive Congres 0.0 werd mogelijk gemaakt door:

sponsorbalk nacv9.1

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.