Schot: Audi blijft geloven in diesel

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Bram Schot gelooft in een revival van de dieselauto (foto: Audi)

Bram Schot, verkoop- en marketingdirecteur van Audi, zegt in een interview met Nu.nl dat er sinds de dieselfraude, eind 2015, bijna geen week voorbij gaat zonder dat diesel negatief in het nieuws komt. Het probleem rondom diesel schuilt volgens Schot op dit moment vooral in de manier waarop de discussie rondom de motoren gevoerd is. “Er is een hetze ontstaan, meningen kregen overhand op de feiten.”

Volgens Schot zal de terugval van de dieselauto zich beperken tot bepaalde landen en autotypes. “De grootste teruggang in diesels zit in de kleine auto’s.”

Vorige maand brak toenmalig Volkswagen-chef Matthias Müller al een lans voor de diesel. Ook Bram Schot is ervan overtuigd dat de diesel binnen twee jaar een revival beleeft. Hij stelt dat diesels hard nodig zijn om de Europese CO2-emissienorm voor 2025 te halen. “We denken ook dat in 2025 diesel nog steeds een heel prominente rol heeft. Laat tegen die tijd 30 procent elektrisch zijn, dan is nog steeds 70 procent dat niet. En dat zijn echt niet alleen maar benzinemotoren”, voorspelt Schot tijdens het interview.

Niet alle autofabrikanten delen zijn mening. Van Volvo en Fiat-Chrysler is bekend dat ze op termijn willen stoppen met diesels. Toyota verkoopt geen dieselauto’s meer in Nederland.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.