Dubbele overname voor Wassink Autogroep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Chiel van Zeijl, dga van Wassink Autogroep.

Wassink (nummer 17 in de Automotive Dealerholding Top 60) groeit door de overname van Van Hunnik (de nummer 59) en de toevoeging van Citroën in Nijmegen naar 13 vestigingen. Ook het schadeherstelbedrijf van Van Hunnik is onderdeel van de transactie. Alle betrokken medewerkers, 17 bij het Motorhuis en 80 bij van Van Hunnik treden in dienst bij Wassink. Door deze transacties groeit het personeelsbestand naar 320 medewerkers. Wassink denkt dit jaar rond de zesduizend nieuwe auto’s te verkopen en de omzet groeit richting de 160-170 miljoen euro.

Reden voor de overname is de landelijke herverdeling en vergroting van de rayons voor Peugeot- en Citroën-dealers. Van Hunnik Autogroep deed in de afgelopen maanden al vestigingen over aan de nabijgelegen dealerbedrijven Visscher Autogroep en Auto Versteeg Buurman. De vestigingen in Arnhem, Dodewaard, Oss, Wamel en Zevenaar gaan nu naar Wassink Autogroep. Eigenaar Cees van Hunnik blijft als investeerder en als strategisch adviseur aan het bedrijf verbonden.

De nieuwe directie bestaat naast algemeen directeur Van Zeijl uit Jos Doornenbal (financieel directeur) en Frank Stavenuiter (operationeel directeur), die laatste was voorheen algemeen directeur bij de Van Hunnik Autogroep.

Van Zeijl vindt de overname een mooie kans voor zijn bedrijf om verder te groeien. “Dankzij deze overname kunnen we op langere termijn de continuïteit waarborgen én verdere expansie realiseren. Daarnaast hebben we veel geloof in de merken Peugeot en Citroën.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Bolsenbroek

    Van harte gefeliciteerd Chiel! Veel succes gewenst.

Dubbele overname voor Wassink Autogroep | Automotive Online

Dubbele overname voor Wassink Autogroep

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat meldt Chiel van Zeijl, dga van Wassink Autogroep.

Wassink (nummer 17 in de Automotive Dealerholding Top 60) groeit door de overname van Van Hunnik (de nummer 59) en de toevoeging van Citroën in Nijmegen naar 13 vestigingen. Ook het schadeherstelbedrijf van Van Hunnik is onderdeel van de transactie. Alle betrokken medewerkers, 17 bij het Motorhuis en 80 bij van Van Hunnik treden in dienst bij Wassink. Door deze transacties groeit het personeelsbestand naar 320 medewerkers. Wassink denkt dit jaar rond de zesduizend nieuwe auto’s te verkopen en de omzet groeit richting de 160-170 miljoen euro.

Reden voor de overname is de landelijke herverdeling en vergroting van de rayons voor Peugeot- en Citroën-dealers. Van Hunnik Autogroep deed in de afgelopen maanden al vestigingen over aan de nabijgelegen dealerbedrijven Visscher Autogroep en Auto Versteeg Buurman. De vestigingen in Arnhem, Dodewaard, Oss, Wamel en Zevenaar gaan nu naar Wassink Autogroep. Eigenaar Cees van Hunnik blijft als investeerder en als strategisch adviseur aan het bedrijf verbonden.

De nieuwe directie bestaat naast algemeen directeur Van Zeijl uit Jos Doornenbal (financieel directeur) en Frank Stavenuiter (operationeel directeur), die laatste was voorheen algemeen directeur bij de Van Hunnik Autogroep.

Van Zeijl vindt de overname een mooie kans voor zijn bedrijf om verder te groeien. “Dankzij deze overname kunnen we op langere termijn de continuïteit waarborgen én verdere expansie realiseren. Daarnaast hebben we veel geloof in de merken Peugeot en Citroën.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Bolsenbroek

    Van harte gefeliciteerd Chiel! Veel succes gewenst.