Auto Versteeg Buurman koopt twee Van Hunnik-vestigingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In Veenendaal gaat het om een vestiging met Peugeot en Citroën, in Ede alleen om Citroën. Dat bevestigen beide bedrijven aan Automotive. De twintig medewerkers gaan mee naar Auto Versteeg Buurman. Eerder dit jaar verkocht Van Hunnik zijn vestiging in Tiel aan de Visscher Autogroep. In Automotive 4 leest u een interview met Henk Visscher over de groei van zijn bedrijf.

Netwerkplannen

De overname van de twee vestigingen past in de netwerkherstructurering die importeur PSA Nederland momenteel doorvoert. In totaal wil de importeur terug naar minder dan twintig contractpartners voor beide merken.

Geurt Buurman, die samen met Korstiaan Versteeg eigenaar is van het familiebedrijf, ziet de overname van de twee Van Hunnik-vestigingen als een mooie aanvulling op zijn netwerk. “Het zijn twee mooie grote rayons in grote steden, daar waar wij met onze vijf vestigingen vooral in relatief kleinere plaatsen zijn gevestigd.”

Voor Buurman is verder groeien geen doel op zichzelf. “Wij zijn wars van uiterlijk vertoon. We willen onze klanten gewoon zo goed mogelijk bedienen en dat doen we door nuchter te blijven en hard te werken. Ik loop nu 39 jaar mee en heb ook gezien hoe het mis kan gaan met bedrijven die groot, of eigenlijk te groot, wilden worden.”

Naast Peugeot en Citroën is Auto Versteeg ook Mitsubishi- en Suzuki-dealer en erkend reparateur van Toyota. Er werken ruim honderd mensen bij het bedrijf.

Van Hunnik heeft nog vestigingen in Oss, Wamel, Zevenaar, Dodewaard en Arnhem. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Auto Versteeg Buurman koopt twee Van Hunnik-vestigingen | Automotive Online

Auto Versteeg Buurman koopt twee Van Hunnik-vestigingen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In Veenendaal gaat het om een vestiging met Peugeot en Citroën, in Ede alleen om Citroën. Dat bevestigen beide bedrijven aan Automotive. De twintig medewerkers gaan mee naar Auto Versteeg Buurman. Eerder dit jaar verkocht Van Hunnik zijn vestiging in Tiel aan de Visscher Autogroep. In Automotive 4 leest u een interview met Henk Visscher over de groei van zijn bedrijf.

Netwerkplannen

De overname van de twee vestigingen past in de netwerkherstructurering die importeur PSA Nederland momenteel doorvoert. In totaal wil de importeur terug naar minder dan twintig contractpartners voor beide merken.

Geurt Buurman, die samen met Korstiaan Versteeg eigenaar is van het familiebedrijf, ziet de overname van de twee Van Hunnik-vestigingen als een mooie aanvulling op zijn netwerk. “Het zijn twee mooie grote rayons in grote steden, daar waar wij met onze vijf vestigingen vooral in relatief kleinere plaatsen zijn gevestigd.”

Voor Buurman is verder groeien geen doel op zichzelf. “Wij zijn wars van uiterlijk vertoon. We willen onze klanten gewoon zo goed mogelijk bedienen en dat doen we door nuchter te blijven en hard te werken. Ik loop nu 39 jaar mee en heb ook gezien hoe het mis kan gaan met bedrijven die groot, of eigenlijk te groot, wilden worden.”

Naast Peugeot en Citroën is Auto Versteeg ook Mitsubishi- en Suzuki-dealer en erkend reparateur van Toyota. Er werken ruim honderd mensen bij het bedrijf.

Van Hunnik heeft nog vestigingen in Oss, Wamel, Zevenaar, Dodewaard en Arnhem. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.