Auto Palace en Bochane herschikken in Flevopolder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden Lex Reijnen (dga Auto Palace Groep) en Thijs Bochane (dga Bochane Groep) aan Automotive. De intentieverklaringen zijn getekend, op 2 mei moet de transactie zijn afgerond.

Auto Palace is dit jaar enorm gegroeid met Hyundai. Eerst werd de holding dealer in Zwolle en Hoogeveen. In Flevoland kwam Hyundai vrij nadat Broekhuis dit jaar met het merk stopte. Auto Palace zocht in Almere een locatie en kwam zodoende uit bij Auto Brockhoff, dat Nissan en Mitsubishi voert in de stad.

Ruil Fiat en Nissan
Auto Brockhoff gaat zelf verder met Nissan en Citroën in Amsterdam Noord. De medewerkers in Almere gaan mee naar Auto Palace, behalve de Nissan-medewerkers, die gaan naar Bochane. De Fiat-medewerkers van Bochane gaan op hun beurt naar Auto Palace.

Reijnen is erg tevreden met de gesloten deal. “Wij voegen met Mitsubishi een nieuw merk toe en groeien met Fiat en Hyundai in een mooi aaneengesloten rayon, waarbij we denken de provincie uitstekend vanuit onze twee vestigingen te kunnen bedienen.”

Aansturen
Auto Palace groeit door de overname naar elf vestigingen en 200 medewerkers. Vooralsnog blijft het daarbij. “Vanaf ons hoofdkantoor in Zwolle moeten alle vestigingen in veertig minuten bereikbaar zijn. Dat is met Almere nog net het geval. Wij willen dat om de vestigingen goed aan te kunnen sturen, maar ook om logistieke redenen, denk aan onderdelenroutes.”

Bochane voegt door de deal Nissan toe aan de Renault- en Dacia-dealervestigingen in Almere, in Lelystad voert het deze drie merken al. “Wij hebben de ambitie om een grotere Nissan-dealer te worden en daarom is het voor ons een prima deal”, zegt Thijs Bochane. Bochane blijft wel Fiat voeren in vier vestigingen, verdeeld over Brabant en Gelderland.

Samenvatting 
Auto Palace – koopt het pand van Brockhoff in Almere en wordt daar Hyundai, Mitsubishi- en Fiat-dealer. In Dronten voegt het de erkend reparateurschappen van Hyundai en Fiat toe. Op termijn wordt er in Dronten een salesvestiging voor beide merken geopend.
Bochane Groep – stoot in Lelystad en Almere Fiat af, en voegt in Almere Nissan toe.
Auto Brockhoff – stopt in Almere, gaat in Amsterdam-Noord door met Nissan en Citroën.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Auto Palace en Bochane herschikken in Flevopolder | Automotive Online

Auto Palace en Bochane herschikken in Flevopolder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat melden Lex Reijnen (dga Auto Palace Groep) en Thijs Bochane (dga Bochane Groep) aan Automotive. De intentieverklaringen zijn getekend, op 2 mei moet de transactie zijn afgerond.

Auto Palace is dit jaar enorm gegroeid met Hyundai. Eerst werd de holding dealer in Zwolle en Hoogeveen. In Flevoland kwam Hyundai vrij nadat Broekhuis dit jaar met het merk stopte. Auto Palace zocht in Almere een locatie en kwam zodoende uit bij Auto Brockhoff, dat Nissan en Mitsubishi voert in de stad.

Ruil Fiat en Nissan
Auto Brockhoff gaat zelf verder met Nissan en Citroën in Amsterdam Noord. De medewerkers in Almere gaan mee naar Auto Palace, behalve de Nissan-medewerkers, die gaan naar Bochane. De Fiat-medewerkers van Bochane gaan op hun beurt naar Auto Palace.

Reijnen is erg tevreden met de gesloten deal. “Wij voegen met Mitsubishi een nieuw merk toe en groeien met Fiat en Hyundai in een mooi aaneengesloten rayon, waarbij we denken de provincie uitstekend vanuit onze twee vestigingen te kunnen bedienen.”

Aansturen
Auto Palace groeit door de overname naar elf vestigingen en 200 medewerkers. Vooralsnog blijft het daarbij. “Vanaf ons hoofdkantoor in Zwolle moeten alle vestigingen in veertig minuten bereikbaar zijn. Dat is met Almere nog net het geval. Wij willen dat om de vestigingen goed aan te kunnen sturen, maar ook om logistieke redenen, denk aan onderdelenroutes.”

Bochane voegt door de deal Nissan toe aan de Renault- en Dacia-dealervestigingen in Almere, in Lelystad voert het deze drie merken al. “Wij hebben de ambitie om een grotere Nissan-dealer te worden en daarom is het voor ons een prima deal”, zegt Thijs Bochane. Bochane blijft wel Fiat voeren in vier vestigingen, verdeeld over Brabant en Gelderland.

Samenvatting 
Auto Palace – koopt het pand van Brockhoff in Almere en wordt daar Hyundai, Mitsubishi- en Fiat-dealer. In Dronten voegt het de erkend reparateurschappen van Hyundai en Fiat toe. Op termijn wordt er in Dronten een salesvestiging voor beide merken geopend.
Bochane Groep – stoot in Lelystad en Almere Fiat af, en voegt in Almere Nissan toe.
Auto Brockhoff – stopt in Almere, gaat in Amsterdam-Noord door met Nissan en Citroën.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.