Fiat voert vrijwillig dieselsoftware-update uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

In een brief aan de pers wordt eerst uitvoerig uiteengezet dat na intern onderzoek blijkt dat er niet met de software wordt gerotzooid en dat de dieseluitvoeringen “voldoen aan de emissieregelgeving”.

“Onze auto’s hebben geen mechanisme om vast te stellen of ze zich in een testcyclus bevinden, of een functie die de emissies omlaag brengt tijdens een test. Ook zijn de emissiewaarden conform de Europese regelgeving (NEDC)”, zo meldt de fabrikant. 

Voorzichtigheid fabrikanten
Verder schrijft Fiat Chrysler de nieuwe RDET te ondersteunen. “We voeren wel vrijwillig een software-update uit op onze Euro 6-dieselauto’s om de emissieresultaten in real driving conditions te optimaliseren”, aldus FCA. De voorzichtigheid van FCA is logisch, want autofabrikanten worden sinds het gesjoemel met emissiesoftware door Volkswagen met argusogen gevolgd. Een Belgische televisiezender bracht onlangs naar buiten dat Opel stiekem software-updates uitvoerde, maar dit werd door Opel zelf ontkend.

De updates worden uitgevoerd op auto’s die vanaf april dit jaar worden verkocht en zijn ook beschikbaar voor consumenten die met een Euro6-diesel rijden. De update wordt kosteloos uitgevoerd, aldus FCA.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fiat voert vrijwillig dieselsoftware-update uit | Automotive Online

Fiat voert vrijwillig dieselsoftware-update uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

In een brief aan de pers wordt eerst uitvoerig uiteengezet dat na intern onderzoek blijkt dat er niet met de software wordt gerotzooid en dat de dieseluitvoeringen “voldoen aan de emissieregelgeving”.

“Onze auto’s hebben geen mechanisme om vast te stellen of ze zich in een testcyclus bevinden, of een functie die de emissies omlaag brengt tijdens een test. Ook zijn de emissiewaarden conform de Europese regelgeving (NEDC)”, zo meldt de fabrikant. 

Voorzichtigheid fabrikanten
Verder schrijft Fiat Chrysler de nieuwe RDET te ondersteunen. “We voeren wel vrijwillig een software-update uit op onze Euro 6-dieselauto’s om de emissieresultaten in real driving conditions te optimaliseren”, aldus FCA. De voorzichtigheid van FCA is logisch, want autofabrikanten worden sinds het gesjoemel met emissiesoftware door Volkswagen met argusogen gevolgd. Een Belgische televisiezender bracht onlangs naar buiten dat Opel stiekem software-updates uitvoerde, maar dit werd door Opel zelf ontkend.

De updates worden uitgevoerd op auto’s die vanaf april dit jaar worden verkocht en zijn ook beschikbaar voor consumenten die met een Euro6-diesel rijden. De update wordt kosteloos uitgevoerd, aldus FCA.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.