Mercedes Nederland: nieuwe ceo en integratie met België

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Mercedes Benz Nederland vandaag.

Kern werkte hiervoor voor de fabrikant in India. “Kern gaat de wholesale-structuur verder optimaliseren, stroomlijnen en standaardiseren binnen de regio Europa”, zegt Marcus Breitschwerdt, head of region Europe voor Mercedes-Benz Cars.

In de afgelopen maanden is er veel gespeculeerd over een mogelijk samengaan van de Belgische en Nederlandse importorganisatie. Er werken in de Nederland 1.400 mensen bij de fabrikant. Voor de dealerbedrijven, bedrijfswagen- en truckdivisies verandert er waarschijnlijk weinig. Bij de personenwagens wordt een deel van de organisaties samengevoegd. De aansturing voor Nederland gaat vanuit Brussel plaatsvinden. Het huidige pand in Utrecht blijft wel in gebruik. Het huurcontract loopt tot 2018.

Een aantal functies zijn na de samenvoeging dubbel bekleed. Derhalve gaat er een aantal banen verdwijnen, maar nog onbekend is hoeveel.  In de komende weken worden alle functies ingevuld. In februari moet de integratie zijn afgerond.