VW komt met herstelplan voor eerste sjoemeldiesels

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de fabrikant in een verklaring. Ook werd gister bekend dat VW de Nederlandse overheid compenseert voor misgelopen belastinginkomsten. Over de mogelijke kosten doet de fabrikant nog geen uitspraken.

Aanpassingen
De 1.6 TDI krijgt naast softwareaanpassingen ook aanpassingen in de hardware. Volkswagen installeert een buisvormig onderdeel (een zogenoemde flow transformer, zie foto), waardoor de lucht beter de motor kan instromen. Dit leidt tot een betere verbranding. De herstelactie kost ongeveer een uur per auto.

De 2.0 TDI-dieselmotoren krijgen alleen softwareaanpassingen. Volkswagen belooft dat de nieuwe programmatuur geen invloed heeft op de prestaties van de motor en het brandstofverbruik. VW denkt de aanpassingen in een half uur te kunnen doorvoeren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.