‘NXP maakt General Motors hackersproof’

Redactie Redactie
• Laatste update:

GM-toeleverancier Delphi heeft de Roadlink-chipset van NXP gekozen als basis voor zijn voertuig-naar-voertuig- en voertuig-naar-infrastructuurcommunicatieplatform. Dat melden diverse media, waaronder het FD.

Steeds meer auto`s zullen met een netwerk in verbinding staan, bijvoorbeeld omdat ze (deels) zelfrijdend zijn of om software-updates te ontvangen. Dit heeft als keerzijde dat de auto`s ook op afstand kunnen worden gehackt. In de afgelopen periode wisten diverse hackers, waaronder die van de Radboud Universiteit, de software van auto`s te kraken.

NXP zegt nu dus een oplossing voor dit probleem in huis te hebben. Het Amerikaanse General Motors is de eerste die deze chips gaat toepassen: vanaf eind 2016 wordt de beveiligingschip in de nieuwste Cadillac XT5 ingebouwd.

Eerder verscheen op Automotive online een analyse over het gevaar van cybercrime. Abonnees kunnen hier het artikel lezen.

Cybercrimespecialist op Leasing Event
Automotve houdt op 8 december het Leasing Event, waar Fox-it ceo Ronald Prins een presentatie geeft over de gevaren van `The internet of things`. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.