Pon en Tomtom sluiten telematica-deal

Redactie Redactie
• Laatste update:

De telematica-opties worden toegevoegd aan de navigatieproducten van Tomtom Telematics. Pon is inmiddels een landelijke pilot gestart waarbij auto-eigenaren feedback en advies krijgen op hun telefoon. Daarbij moet gedacht worden aan dashboardindicatoren, informatie over de prestaties van de bestuurder, aantal afgelegde kilometers, het accuniveau, de locatie van de auto en de autovergrendelingsstatus.

Voor de dealer zijn ook de status van de motor en onderhoudsinformatie inzichtelijk, mits de eigenaar hier toestemming toe geeft.

Tomtom wil een grote rol gaan spelen binnen de telematica-ontwikkelingen. Zo deed het bedrijf al veel ervaring op met data-inzicht voor onder andere de fleetbranche. “We hebben alles in huis om innovatieve oplossingen voor autofabrikanten, -importeurs en dealers te ondersteunen”, zegt Thomas Schmidt, managing director van Tomtom Telematics.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.