Bovag fluit Autodeals.nl terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autodeals.nl is een nieuwe website, die eerder dit jaar door Cartweet werd gelanceerd. Op Autodeals.nl worden de occasionadvertenties doorgeplaatst die gratis op Cartweet staan. Belangrijk verschil: Cartweet is gratis, Autodeals kost geld.
Alle bedrijven – onbekend is hoeveel – zijn op de hoogte gebracht van het feit dat de advertenties worden doorgeplaatst, maar er is niet om toestemming gevraagd. In de afgelopen weken kwamen bij de Bovag tientallen klachten binnen. Na overleg tussen Bovag en Autodeals.nl heeft Autodeals.nl besloten dat er niet voor de doorplaatsing hoeft te worden betaald.

`Ik baal hier van`
“De communicatie was onzorgvuldig en dat betreuren we. Daarom hebben wij gekozen voor deze oplossing”, aldus Posthumus. “Het was niet de bedoeling om bedrijven stiekem geld uit de zakken te kloppen. Wij willen alle schijn van spookfacturering wegnemen. Ik baal enorm dat de goede naam die wij met Cartweet hebben opgebouwd, nu zo snel vergeten lijkt.”

1.200 afmeldingen
Autodeals.nl werd bij de bedrijven die op Cartweet adverteren aangekondigd met diverse mailingen. Dat leverde 1.200 afmeldingen op. “We hebben veel geld besteed aan de berichtgeving. Wij dachten daarom dat iedereen het begrepen had. We vinden de klachten daarom erg jammer, maar zoeken de fout bij onszelf en betalen daarom alles terug.”

Het bedrijf gaat nu op zoek naar een nieuw verdienmodel, zodat de site gratis kan blijven. “We hebben opgeteld tussen de 400 en 500 duizend bezoekers per maand, die moeten we kunnen vermarkten”, aldus Psthumus.

Applaus van Bovag
Bovag laat in een reactie weten blij te zijn met de snelle oplossing. “Het bedrijf heeft op een onrechtmatige manier gehandeld. Maar het betreft geen klassieke spookfacturen”, zegt woordvoerder Paul de Waal. Hij heeft er zelfs een complimentje voor over. “Het bedrijf komt binnen een dag met een oplossing, dat is een klein applaus waard.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag fluit Autodeals.nl terug | Automotive Online

Bovag fluit Autodeals.nl terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autodeals.nl is een nieuwe website, die eerder dit jaar door Cartweet werd gelanceerd. Op Autodeals.nl worden de occasionadvertenties doorgeplaatst die gratis op Cartweet staan. Belangrijk verschil: Cartweet is gratis, Autodeals kost geld.
Alle bedrijven – onbekend is hoeveel – zijn op de hoogte gebracht van het feit dat de advertenties worden doorgeplaatst, maar er is niet om toestemming gevraagd. In de afgelopen weken kwamen bij de Bovag tientallen klachten binnen. Na overleg tussen Bovag en Autodeals.nl heeft Autodeals.nl besloten dat er niet voor de doorplaatsing hoeft te worden betaald.

`Ik baal hier van`
“De communicatie was onzorgvuldig en dat betreuren we. Daarom hebben wij gekozen voor deze oplossing”, aldus Posthumus. “Het was niet de bedoeling om bedrijven stiekem geld uit de zakken te kloppen. Wij willen alle schijn van spookfacturering wegnemen. Ik baal enorm dat de goede naam die wij met Cartweet hebben opgebouwd, nu zo snel vergeten lijkt.”

1.200 afmeldingen
Autodeals.nl werd bij de bedrijven die op Cartweet adverteren aangekondigd met diverse mailingen. Dat leverde 1.200 afmeldingen op. “We hebben veel geld besteed aan de berichtgeving. Wij dachten daarom dat iedereen het begrepen had. We vinden de klachten daarom erg jammer, maar zoeken de fout bij onszelf en betalen daarom alles terug.”

Het bedrijf gaat nu op zoek naar een nieuw verdienmodel, zodat de site gratis kan blijven. “We hebben opgeteld tussen de 400 en 500 duizend bezoekers per maand, die moeten we kunnen vermarkten”, aldus Psthumus.

Applaus van Bovag
Bovag laat in een reactie weten blij te zijn met de snelle oplossing. “Het bedrijf heeft op een onrechtmatige manier gehandeld. Maar het betreft geen klassieke spookfacturen”, zegt woordvoerder Paul de Waal. Hij heeft er zelfs een complimentje voor over. “Het bedrijf komt binnen een dag met een oplossing, dat is een klein applaus waard.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.