Autosalon R’dam: 30 duizend bezoekers, 2e editie gepland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit jaar was de beurs in Ahoy 17 duizend m2 groot, volgend jaar groeit de beurs naar 32 duizend m2. Ook het Sportpaleis zelf (de concerthal) wordt dan bij het evenement betrokken, laat organisator Rotterdam Expo weten. “De animo en reacties zijn dusdanig positief dat we gelijk spijkers met koppen willen slaan”, aldus directeur Bas Lodder. 

Ondersteuning importeurs
De Autosalon sprong dit jaar in het gat dat de AutoRAI liet vallen. Op Mitsubishi na waren er geen importeursstands te zien op de beurs, maar waren de meeste merken vertegenwoordigd door dealers (zoals de VKV Groep, Davo en Pon-dochter Hoogenboom), waarvan een aantal wel ondersteuning van de importeur kreeg.

Onder meer BMW, Fiat en Mazda ontbraken volledig en de komst van een paar Mercedes-modellen werd pas een week geleden rondgemaakt, na een toezegging van Sternlease. “Voor volgend jaar hebben we wel al toezeggingen van importeurs”, zegt mede-organisator Chris Akse, die nog geen namen wil noemen. Mitsubishi laat weten tevreden te zijn over de deelname en volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer van de partij te zijn. “We hebben uit het hele land bezoekers op de stand gehad met een serieuze aankoopbehoefte.”

Bij de opening van de salon werd de Nissan Qashqai verkozen tot Handelsauto van het Jaar.

Primeurs
De Autosalon kende een paar primeurtjes. Zo was de Spyker B6 Venator voor het eerst in Nederland, te zien op de stand van automagazine Octane. Een bedrijfsmatige primeur was er met de introductie van het Taxatieplatform, een initiatief van Autoveiling Verkoopservice en het Taxatiecenter, onderdeel van groothandel In De Wal Auto’s. Bezoekers konden daar hun auto laten taxeren en een gegarandeerde bieding ontvangen. Het maakte van de Autosalon een echte verkoopbeurs.

Honderden taxaties
Het taxatieplatform, ontwikkeld door AutoIT, net als Autoveiling Nederland onderdeel van de AVN Group, stond ter beschikking van alle deelnemende autobedrijven aan de salon.

AVN Group-dga Wierd Meijering en Edward van Beek, operationeel directeur van In De Wal Auto`s, waren beiden erg tevreden over hun deelname. “Het was even afwachten toen we intekenden, maar we hebben uiteindelijk honderden taxaties gedaan”, aldus Meijering.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Autosalon R’dam: 30 duizend bezoekers, 2e editie gepland | Automotive Online

Autosalon R’dam: 30 duizend bezoekers, 2e editie gepland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit jaar was de beurs in Ahoy 17 duizend m2 groot, volgend jaar groeit de beurs naar 32 duizend m2. Ook het Sportpaleis zelf (de concerthal) wordt dan bij het evenement betrokken, laat organisator Rotterdam Expo weten. “De animo en reacties zijn dusdanig positief dat we gelijk spijkers met koppen willen slaan”, aldus directeur Bas Lodder. 

Ondersteuning importeurs
De Autosalon sprong dit jaar in het gat dat de AutoRAI liet vallen. Op Mitsubishi na waren er geen importeursstands te zien op de beurs, maar waren de meeste merken vertegenwoordigd door dealers (zoals de VKV Groep, Davo en Pon-dochter Hoogenboom), waarvan een aantal wel ondersteuning van de importeur kreeg.

Onder meer BMW, Fiat en Mazda ontbraken volledig en de komst van een paar Mercedes-modellen werd pas een week geleden rondgemaakt, na een toezegging van Sternlease. “Voor volgend jaar hebben we wel al toezeggingen van importeurs”, zegt mede-organisator Chris Akse, die nog geen namen wil noemen. Mitsubishi laat weten tevreden te zijn over de deelname en volgend jaar hoogstwaarschijnlijk weer van de partij te zijn. “We hebben uit het hele land bezoekers op de stand gehad met een serieuze aankoopbehoefte.”

Bij de opening van de salon werd de Nissan Qashqai verkozen tot Handelsauto van het Jaar.

Primeurs
De Autosalon kende een paar primeurtjes. Zo was de Spyker B6 Venator voor het eerst in Nederland, te zien op de stand van automagazine Octane. Een bedrijfsmatige primeur was er met de introductie van het Taxatieplatform, een initiatief van Autoveiling Verkoopservice en het Taxatiecenter, onderdeel van groothandel In De Wal Auto’s. Bezoekers konden daar hun auto laten taxeren en een gegarandeerde bieding ontvangen. Het maakte van de Autosalon een echte verkoopbeurs.

Honderden taxaties
Het taxatieplatform, ontwikkeld door AutoIT, net als Autoveiling Nederland onderdeel van de AVN Group, stond ter beschikking van alle deelnemende autobedrijven aan de salon.

AVN Group-dga Wierd Meijering en Edward van Beek, operationeel directeur van In De Wal Auto`s, waren beiden erg tevreden over hun deelname. “Het was even afwachten toen we intekenden, maar we hebben uiteindelijk honderden taxaties gedaan”, aldus Meijering.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.