RAI/Bovag: 5% meer autoverkopen in 2014

Redactie Redactie
• Laatste update:

De personenautoverkoop zou dan een stijging van 5% laten zien ten opzichte van de verwachte verkopen van dit jaar. De verenigingen hebben hun prognose voor 2013 stilletjes bijgesteld van 410 duizend naar 380 duizend. 

“We verwachten dat de auto’s die aangeschaft zijn in de periode na de crisis van 2009 nu aan vervanging toe zijn en we voorzien dat die vervangingsvraag niet zal worden uitgesteld”, verklaart Koos Burgman, algemeen directeur van Bovag. “Vandaar de voorzichtige groei in aantallen in onze prognose voor 2014.”

Adviesbureau Aumacaon maakte vorige week zijn prognose bekend en is daarin positiever dan RAI en Bovag (+10%).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.