Van der Kwast: fusie biedt grote voordelen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren werd bekend dat beide bedrijven met elkaar praten over een fusie.

Van der Kwast denkt dat de fusiebesprekingen tussen Stern en Pouw binnen een paar maanden leiden tot resultaat. Hoe dat resultaat eruit ziet, durft hij nog niet te zeggen. “Er is nog een aantal grote vraagstukken. Als het gaat om de dealeractiviteiten moeten we de importeurs mee krijgen. Maar ook is er een financieringsvraagstuk.”

De fusiebesprekingen komen voort uit de `deelfusie` van de Mercedes-activiteiten, die eind oktober moet zijn afgerond. Tijdens deze fusiebesprekingen bleken er meer raakvlakken; daarom besloten beide bedrijven gisteren officieel bekend te maken ook over een fusie van de andere activiteiten te praten. “Het is nu publiekelijk. Dat betekent dat de vrijblijvendheid eraf is. We gaan nu serieus praten.”

Nationale speler
Stern is in het verleden vaker gekoppeld aan andere dealerholdings. Volgens Van der Kwast biedt deze fusie echter meer voordelen dan bij de andere (niet genoemde) kandidaten. “Vooral de regionale spreiding is gunstig. Door een fusie ontstaat er een groot nationaal opererend bedrijf”, aldus de Stern-topman. Opgeteld zijn Pouw en Stern op 95 locaties in Nederland actief. De gezamelijke omzet is rond de 1,2 miljard euro.

Mogelijk van de beurs af
Mocht het tot een fusie komen, dan wordt ook de beursnotering onder de loep genomen. “Misschien is het wel het beste voor het bedrijf als we van de beurs gaan, zeker als de aandeelhouders en stakeholders dat ook zien zitten. Maar het is nog te vroeg om daar verder over te speculeren.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.