Tesla naar Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar werd al bekend dat Tesla een assemblagefaciliteit opent in Tilburg. Hier komt ook het magazijn en trainingscentra, en gaat het schadeherstel plaatsvinden.

Tesla wil een Amsterdams hoofdkwartier openen aan de Zuid-As. De retailstore moet in de buurt van het Museumplein komen. In Eindhoven heeft Tesla al een retailstore. 

Nederland is een van de grootste afzetmarkten voor Tesla. Volgens Tesla is Nederland daarom een perfect land om in te investeren. Volgens Tesla hebben de provincies Noord-Holland en Brabant, alsmede de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en enkele regionale organisaties een belangrijke rol gespeeld om Tesla naar Nederland te halen. 

“De keuze van Tesla voor Nederland laat zien dat ons land een attractieve vestigingsplek is voor innovatieve bedrijven om te investeren”, aldus minister van Economische Zaken Henk Kamp. ” 

Tesla boekte in q4 van 2012 een omzet van 306 miljoen dollar en leed 90 miljoen verlies.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.