VW-netwerk: grote dealers stoppen met sub-dealerschappen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een rondgang leert dat grote dealerholdings als De Waal, Pouw, Van den Brug en Zijm op meerdere plekken zijn gestopt met de verkoopactiviteiten. Al deze agent(subdealer)-vestigingen gaan verder als erkend reparateur, wat ze in alle gevallen al waren.

Begin 2013 had Volkswagen in Nederland nog 83 dealervestigingen en 26 verkoopagenten (sub-dealers). Dat zijn in totaal 17 verkooppunten minder dan begin 2012. Toen telde het netwerk nog 90 dealervestigingen en 36 verkoopagenten.

Stoppen
Volgens Volkswagen-importeur Pon is het herstructureringsproces nog in volle gang, al worden de contouren steeds duidelijker zichtbaar. En dat leidt niet altijd tot blije gezichten. Zo werd er bij Volkswagen-dealer Theo Rood en Van Bennekom, niet heel positief gereageerd.

Het aantal sales-contractanten liep terug van 42 naar 34. Dit gebeurde door het stopzetten van dealercontracten, maar ook door overnames, zoals Pon dat zelf Auto Maasstad overnam, De Waal dat Ames (het neefje van) overnam en Avenu dat Huijgen overnam.

Een aantal van de opgezegde salesdealers is wel erkend reparateur geworden. Het aantal erkend reparateurvestigingen steeg van 48 naar 55. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VW-netwerk: grote dealers stoppen met sub-dealerschappen | Automotive Online

VW-netwerk: grote dealers stoppen met sub-dealerschappen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een rondgang leert dat grote dealerholdings als De Waal, Pouw, Van den Brug en Zijm op meerdere plekken zijn gestopt met de verkoopactiviteiten. Al deze agent(subdealer)-vestigingen gaan verder als erkend reparateur, wat ze in alle gevallen al waren.

Begin 2013 had Volkswagen in Nederland nog 83 dealervestigingen en 26 verkoopagenten (sub-dealers). Dat zijn in totaal 17 verkooppunten minder dan begin 2012. Toen telde het netwerk nog 90 dealervestigingen en 36 verkoopagenten.

Stoppen
Volgens Volkswagen-importeur Pon is het herstructureringsproces nog in volle gang, al worden de contouren steeds duidelijker zichtbaar. En dat leidt niet altijd tot blije gezichten. Zo werd er bij Volkswagen-dealer Theo Rood en Van Bennekom, niet heel positief gereageerd.

Het aantal sales-contractanten liep terug van 42 naar 34. Dit gebeurde door het stopzetten van dealercontracten, maar ook door overnames, zoals Pon dat zelf Auto Maasstad overnam, De Waal dat Ames (het neefje van) overnam en Avenu dat Huijgen overnam.

Een aantal van de opgezegde salesdealers is wel erkend reparateur geworden. Het aantal erkend reparateurvestigingen steeg van 48 naar 55. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.