Zuinige diesels tot 850 euro duurder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eigenlijk had de wijziging net als de rest van de fiscale veranderingen al op 1 juli moeten ingaan. “Maar men had verzuimd te regelen dat de CO2-afhankelijke dieseltoeslag ook moest gaan gelden voor dieselauto’s die verder vrijgesteld zijn van bpm”, verduidelijkt Jan Rolleman van AMD

Overgangsregeling
De CO2-uitstootgrens lag voorheen op 95 gram per kilometer en sinds 1 juli op 92 gram per kilometer. Na vertraging als gevolg van de val van het kabinet is de wet inmiddels door het parlement en de senaat behandeld en gepubliceerd. “Dat betekent dat de wijziging alsnog ingaat per 1 augustus.”

Er geldt een overgangsregeling; als er voor 1 augustus al een nog niet tenaamgesteld kenteken is afgegeven, blijft het oude tarief van toepassing. “Mits de tenaamstelling binnen twee maanden na de datum van de tariefsverhoging plaatsvindt”, aldus Rolleman. 

Zuinige diesels tot 850 euro duurder | Automotive Online

Zuinige diesels tot 850 euro duurder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Eigenlijk had de wijziging net als de rest van de fiscale veranderingen al op 1 juli moeten ingaan. “Maar men had verzuimd te regelen dat de CO2-afhankelijke dieseltoeslag ook moest gaan gelden voor dieselauto’s die verder vrijgesteld zijn van bpm”, verduidelijkt Jan Rolleman van AMD

Overgangsregeling
De CO2-uitstootgrens lag voorheen op 95 gram per kilometer en sinds 1 juli op 92 gram per kilometer. Na vertraging als gevolg van de val van het kabinet is de wet inmiddels door het parlement en de senaat behandeld en gepubliceerd. “Dat betekent dat de wijziging alsnog ingaat per 1 augustus.”

Er geldt een overgangsregeling; als er voor 1 augustus al een nog niet tenaamgesteld kenteken is afgegeven, blijft het oude tarief van toepassing. “Mits de tenaamstelling binnen twee maanden na de datum van de tariefsverhoging plaatsvindt”, aldus Rolleman.