Deal Chrysler, Fiat en Amerikaanse overheid

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fiat krijgt 20% van de aandelen in het geherstructureerde Chrysler, en de mogelijkheid dit uit te breiden tot 35%. In ruil daarvoor moet de Italiaanse fabrikant onder meer auto’s fabriceren in de Chrysler-fabrieken, waaronder een een zuinige ’40 mpg’-auto (40 miles per gallon). Fiat krijgt toegang tot het netwerk van Chrysler in de Verenigde Staten.
Chrysler-ceo Bob Nardelli verlaat het bedrijf zodra de reorganisatie is afgerond.
Grote schuldeisers hebben toegezegd hun belang ter waarde van 6,9 miljard dollar, in te ruilen voor 2 miljard aan cashgeld. Daimler doet afstand van haar aandelen in Chrysler. Chrysler en GMAC zijn een overeenkomst aangegaan voor financieringen aan autokopers en dealers van Chrysler.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.