Jaguar en Saab Nederland failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dolf Polders van CNV Bedrijvenbond zegt dat hij van de curatoren inmiddels van bijna alle Kroymans-onderdelen een faillissementsverklaring heeft gehad. “De overige bv’s worden ook failliet verklaard, dat is een kwestie van tijd."Een doorstart voor het Saab-importschap ligt lastig, zegt Polders. “Zolang het voortbestaan van het merk zelf onzeker is, is het lastig onderhandelen.”

Inmiddels is voor 750 mensen ontslag aangevraagd, weet de vakbondsbestuurder. "Vijftig daarvan zijn door doorstarts weer aan het werk. Het kan natuurlijk zijn dat er daarnaast mensen individueel een andere baan hebben gevonden, daar hebben we geen zicht op.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.