AutoRAI: dealers afwezige merken balen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de enquête is naast de AutoRAI, ook gevraagd naar de algemene teneur over de markt. Hieruit blijkt dat 70% ontevreden tot zeer ontevreden is over de nieuwverkoop, maar dat de occasionmarkt verbetering toont. Over de verkopen gebruikt is 39% van de dealers tevreden. In de eindejaarsenquête 2008 was dit nog 20%.

De slotconclusie van de eindejaarsenquête 2008 was dat er een ontslaggolf over de branche zou spoelen. Deze zorg is toegenomen: van de ondervraagden verwacht 40% dat het aantal arbeidsplaatsen zal afnemen. Eind 2008 was dit nog 23%. Toen dacht een derde van deze respondenten nog gedwongen personeel te moeten ontslaan, nu geldt dat voor bijna de helft.

Lees meer in Automotive 7 die vandaag verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.