Fabrikanten geven winstwaarschuwingen af

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het slechtste geval bedraagt de winst dan slechts 400 miljoen euro.
Renault geeft geen prognoses in cijfers af, maar meldt slechts dat de winst lager zal uitvallen dan begin dit jaar was geprognotiseerd. Daimler verwacht dat de winst een miljard lager uitkomt, op zes miljard euro. 
De waarschuwingen komen niet onverwacht. Renault kondigde eerder al aan zesduizend banen te schrappen. Daimler schroeft de productie in twee Amerikaanse fabrieken terug. Bij General Motors en Chrysler gaan eveneens nog duizenden banen verdwijnen. Beide bedrijven maken hier binnenkort meer over bekend. Bij Nedcar in Born houdt men rekening met een productievermindering. Nedcar zegt nog niet in te kunnen schatten hoeveel er minder geproduceerd gaat worden. Het bedrijf is al in gesprek met de sociale partners over een eventuele productieafname.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fabrikanten geven winstwaarschuwingen af | Automotive Online

Fabrikanten geven winstwaarschuwingen af

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het slechtste geval bedraagt de winst dan slechts 400 miljoen euro.
Renault geeft geen prognoses in cijfers af, maar meldt slechts dat de winst lager zal uitvallen dan begin dit jaar was geprognotiseerd. Daimler verwacht dat de winst een miljard lager uitkomt, op zes miljard euro. 
De waarschuwingen komen niet onverwacht. Renault kondigde eerder al aan zesduizend banen te schrappen. Daimler schroeft de productie in twee Amerikaanse fabrieken terug. Bij General Motors en Chrysler gaan eveneens nog duizenden banen verdwijnen. Beide bedrijven maken hier binnenkort meer over bekend. Bij Nedcar in Born houdt men rekening met een productievermindering. Nedcar zegt nog niet in te kunnen schatten hoeveel er minder geproduceerd gaat worden. Het bedrijf is al in gesprek met de sociale partners over een eventuele productieafname.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.